banner
banner

Κέικ με καφέ

Συνταγή

Κέικ με καφέ
Υλικά

350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
360 γρ. καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. καφές στιγμιαίος
120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
3-4 αβγά (ανάλογα με το μέγεθος)
425 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 γερή πρέζα αλάτι
1 δόση βανιλίνη
1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
1 πρέζα καρδάμωμο σε σκόνη
2  κ.σ. νερό
Για τη διακόσμηση
10 κόκκοι καφέ
⅓ φλ. λικέρ καφέ
2 κ.σ. κακάο (αν θέλουμε)

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Βάζουμε τους κόκκους του καφέ να μουλιάζουν στο λικέρ καφέ. Διαλύουμε τον καφέ στο νερό και τον αναμειγνύουμε με το γιαούρτι. Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, την μπέικινγκ πάουντερ, την κανέλα και το καρδάμωμο. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αβγά και τη βανιλίνη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε το γιαούρτι με τον καφέ και συνεχίζουμε το χτύπημα για 4-5 λεπτά ακόμα, μέχρι να έχουμε ένα λείο χυλό. Ρίχνουμε τον χυλό στο αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι. Μεταφέρουμε τον χυλό στη φόρμα. Ψήνουμε περίπου 45 -50 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει στεγνή η λάμα ενός μαχαιριού, που θα βυθίσουμε στο κέντρο του. Ξεφουρνίζουμε και το μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσει. Κοσκινίζουμε στην επιφάνεια κακάο, αν θέλουμε.  Γαρνίρουμε με τους κόκκους του καφέ στραγγισμένους από το λικέρ όπου τους έχουμε μουλιάσει.

Α.Τ.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος