Follow us

Κέικ με γιαούρτι αρωματισμένο με λεβάντα

Κέικ με γιαούρτι αρωματισμένο με λεβάντα

Υλικά

Υλικά

4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ

1 κ.γ. κοφτό αλάτι

2 φλ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά

⅔ φλ. ελαιόλαδο

1 3/4 φλ. ζάχαρη

4 αβγά

2 δόσεις βανιλίνη

1 κλαράκι φρέσκια λεβάντα μήκους 10 εκ.

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, την μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι σε μεγάλη λεκάνη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 32-34 εκ.

Τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαφρά το σπορέλαιο με τη λεβάντα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σπορέλαιο να κρυώσει και το βότανο να βγάλει τα αρώματά του.

Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αβγά, τη ζάχαρη και τη βανιλίνη να αφρατέψουν.

Σε ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το κρύο σπορέλαιο αφού πετάξουμε το κλαδάκι της λεβάντας.

Ρίχνουμε το μείγμα στα αβγά, δουλεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 1-2 λεπτά και τα μεταφέρουμε στη λεκάνη με το αλεύρι.

Ανακατεύουμε ελαφρά -δεν πειράζει αν υπάρχουν σβόλοι- και μεταφέουμε στο χυλό στο ταψάκι.

Ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει 5-10 λεπτά πριν ξεφορμάρουμε.

Αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν το κόψουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά