banner
banner
banner

Κέικ με γιαούρτι αρωματισμένο με λεβάντα

Συνταγή

Κέικ με γιαούρτι αρωματισμένο με λεβάντα
Υλικά

4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
2 φλ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
⅔ φλ. ελαιόλαδο
1 3/4 φλ. ζάχαρη
4 αβγά
2 δόσεις βανιλίνη
1 κλαράκι φρέσκια λεβάντα μήκους 10 εκ.

banner
Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, την μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι σε μεγάλη λεκάνη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 32-34 εκ. Τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαφρά το σπορέλαιο με τη λεβάντα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σπορέλαιο να κρυώσει και το βότανο να βγάλει τα αρώματά του. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αβγά, τη ζάχαρη και τη βανιλίνη να αφρατέψουν. Σε ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το κρύο σπορέλαιο αφού πετάξουμε το κλαδάκι της λεβάντας. Ρίχνουμε το μείγμα στα αβγά, δουλεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 1-2 λεπτά και τα μεταφέρουμε στη λεκάνη με το αλεύρι. Ανακατεύουμε ελαφρά -δεν πειράζει αν υπάρχουν σβόλοι- και μεταφέουμε στο χυλό στο ταψάκι. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει 5-10 λεπτά πριν ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν το κόψουμε.


Α.Τ.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος