Follow us

Κέικ με δαμάσκηνα του Χρήστου Βέργαδου

Κέικ με δαμάσκηνα του Χρήστου Βέργαδου

Υλικά

Υλικά (για 12 άτομα)

200 γρ. αποξηραµένα δαµάσκηνα

50 ml κονιάκ

120 γρ. βούτυρο

170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

160 γρ. ζάχαρη

4 αβγά

250 γρ. πούδρα αµυγδάλου

Για το σερβίρισμα

τριμμένη σοκολάτα

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε τα δαµάσκηνα µε το κονιάκ σε χαµηλή φωτιά.

Αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε σκεπασµένα µε το καπάκι για 10 λεπτά περίπου.

Κατόπιν τα πολτοποιείτε στο µπλέντερ µέχρι να γίνουν σαν πάστα.

Λιώνετε σε µπεν µαρί τη σοκολάτα µαζί µε το βούτυρο.

Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα πολτοποιηµένα δαµάσκηνα.

Χωρίζετε τα δύο από τα αβγά σε κρόκους και ασπράδια.

Χτυπάτε στο µίξερ τη ζάχαρη, τα δύο αβγά και τους δύο κρόκους µέχρι να αφρατέψουν.

Αδειάζετε το µείγµα σε µπολ, προσθέτετε εκείνο της σοκολάτας και την πούδρα αµυγδάλου, και ανακατεύετε.

Χτυπάτε τα δύο ασπράδια µέχρι να γίνουν µαρεγκάτα και τα ενσωµατώνετε στο παραπάνω µείγµα ανακατεύοντας µε πλαστική σπάτουλα.

Αδειάζετε σε ταψί διαµέτρου 25 εκ.στρωµένο µε αντικολλητικό χαρτί που καλύπτει και τα τοιχώµατα.

Ψήνετε σε προθερµασµένο φούρνο, στον αέρα, στους 160° C για 30 λεπτά περίπου.

Σερβίρετε µε τριµµένη σοκολάτα.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Κέικ Σοκολάτα - Μήλο

Η συνταγή για κέικ σοκολάτα-μήλο.

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.