banner
banner
banner

Κέικ με αχλάδι

Συνταγή

Κέικ με αχλάδι
Υλικά

1 3/4 φλιτζ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 αχλάδια καθαρισμένα, κομμένα σε μικρά κυβάκια

1 1/2 φλιτζ. τσ. ζάχαρη καστανή

3 αβγά

3/4 φλιτζ. τσ. βούτυρο, που έχει μαλακώσει εκτός ψυγείου

1/2 φλιτζ. τσ. αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα

Από 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ και σόδα σε σκόνη

2 βανίλιες

1 κ.γλ. κανέλα

1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο

1/2 κ.γλ. αλάτι

Μερικές κουταλιές ζάχαρη άχνη

banner
Παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μείγμα κρεμώδες. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα αχλάδια και τα αμύγδαλα και χτυπάμε να ενωθούν. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μια μακρόστενη, αντικολλητική φόρμα του κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε το κέικ 40 λεπτά ελέγχοντας πριν το βγάλουμε αν έχει ψηθεί στο κέντρο (βυθίζουμε τη λάμα ενός μαχαιριού). Το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη-άχνη.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος