Κέικ Βανίλιας

Συνταγή

Κέικ Βανίλιας
Υλικά
(φόρμα: μακρόστενη 10x28 εκ. περίπου)


340 γρ. αλεύρι

για όλες τις χρήσεις

225 γρ. ζάχαρη

200 γρ. μαλακό βούτυρο

4 αυγά

2 κ.γλ. βανίλια

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

Ό 1/4 κ.γλ. αλάτι

60 γρ. γάλα

Εκτέλεση

Χτυπάτε με μίξερ χειρός το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο. Στη συνέχεια, προσθέτετε ένα - ένα τα αυγά και τη βανίλια. Ρίχνετε λίγο αλεύρι και μετά λίγο γάλα εναλλάξ στο μίγμα και όταν είναι ομοιόμορφο και αφράτο, είναι έτοιμο για ψήσιμο.



Θερμοκρασία: 170°C

Χρόνος προετοιμασίας: 5΄

Χρόνος ψησίματος: 45-50΄



Το πιο απλό κέικ είναι αυτό της βανίλιας! Όμως, εμείς σας δίνουμε το μυστικό για το πιο νόστιμο κέικ βανίλιας που έχετε δοκιμάσει ποτέ: το σωστό ανακάτεμα των τεσσάρων πρώτων υλικών (βούτυρο, ζάχαρη, αυγά και βανίλια). Λάβετε θέσεις, εμπρός, …καρπός!!!



(Από το βιβλίο Delicious Cakes των Λούση & Μαργαρίτα Έλλιοτ)


Γλυκό

Γλυκά

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος