Follow us

Καραμελωμένα σύκα με μέλι

Καραμελωμένα σύκα με μέλι

Υλικά

16 σύκα, πλυμένα καλά και στεγνωμένα, με τη φλούδα
150 γρ. βούτυρο φρέσκο
5 κ.σ. μέλι
1 κ.κ. κανέλα

Παρασκευή

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το μέλι, την κανέλα και το μαλακωμένο βούτυρο, μέχρι να γίνουν μείγμα ομοιογενές. Ανάβουμε το φούρνο στους 180°. Χαράζουμε βαθιά κάθε σύκο στα τέσσερα, χωρίς να φτάσουμε στη βάση. Τα ανοίγουμε ελαφρά και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. Τα γεμίζουμε με το μείγμα, με ένα κουταλάκι. Τα ψήνουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά, περιχύνοντάς τα ενδιαμέσως με το βούτυρο, που έχει λιώσει. Για να είναι έτοιμα, πρέπει να έχουν καραμελώσει.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.