banner
banner
banner

Κάπκεϊκς με κάστανο και κρέμα μασκαρπόνε

Συνταγή

Κάπκεϊκς με κάστανο και κρέμα μασκαρπόνε
υλικά

175 γρ. αλεύρι
125 γρ. ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο φρέσκο (εκτός ψυγείου)
200 γρ. κρέμα γάλακτος
3 αβγά
1/2 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
1 κ.σ. έτοιμη κρέμα κάστανου
3 μαρόν γκλασέ
λίγες σταγόνες άρωμα βανίλιας

γιά την κρέμα:
300 γρ. κρέμα κάστανου
250 γρ. μασκαρπόνε
75 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. κρέμα γάλακτος
λίγες σταγόνες άρωμα βανίλιας

banner
παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο. Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο ν' ασπρίσει και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, χτυπώντας να ενσωματωθούν στο μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι με τη μαγιά, εναλλάξ με την κρέμα γάλακτος, χτυπώντας το μείγμα. Προσθέτουμε την κρέμα κάστανου και ανακατεύουμε καλά. Θρυματίζουμε με πιρούνι τα μαρόν γκλασέ και τα ανακατεύουμε στο μείγμα. Γεμίζουμε τα φορμάκια γιά μάφιν μέχρι τα 3/4 του ύψους. Ψήνουμε γιά 25'. Ετοιμάζουμε στο μεταξύ την κρέμα γιά το γκλασάρισμα: χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σαντιγύ. Δουλεύουμε λίγο με πιρούνι το μασκαρπόνε να αφρατέψει και το προσθέτουμε στη σαντιγύ, συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε 3 κ.σ. από την κρέμα κάστανου και τη βανίλια. Αφήνουμε την κρέμα λίγη ώρα στο ψυγείο. Βγάζουμε τα κεκάκια από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. Βάζουμε σε κορνέ την υπόλοιπη κρέμα κάστανου και τη μοιράζουμε σε σπιράλ σε όλο το πλάτος της επιφάνειας των κάπκεϊκς. Βάζουμε κατόπιν στο κορνέ την κρέμα μασκαρπόνε και σχηματίζουμε ένα λοφάκι από πάνω. 


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος