banner
banner
banner

Κάπκεϊκ σοκολάτας με φράουλες

Συνταγή

Κάπκεϊκ σοκολάτας με φράουλες
Υλικά για 12 κάπκεϊκ:

100 γρ. αλεύρι
70 γρ. κουβερτούρα 65%
70 γρ. κακάο
110 γρ. βούτυρο φρέσκο
110 γρ. ζάχαρη άχνη
100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
2 αβγά
5 γρ. μαγιά σε σκόνη
1 κ.γ. υγρή βανίλια
ελάχιστο αλάτι
για το γκλάσο:
12 φράουλες μέτριες
150 γρ. κουβερτούρα
30 γρ. βούτυρο φρέσκο

banner
Παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο. Ετοιμάζουμε τα φορμάκια για 12 κάπκεϊκ τοποθετώντας μέσα χάρτινες θήκες. Λυώνουμε το βούτυρο, τη σοκολάτα και το κακάο σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια με σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Ανακατεύουμε το αλέυρι με τη μαγιά και μια τσιμπιά αλάτι. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη βανίλια. Ρίχνουμε σιγά-σιγά την κρέμα σοκολάτας ανακατεύοντας μέχρι να αναμιχθεί. Κατόπιν, προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε καλά, να γίνει ομοιογενής χυλός. Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες μέχρι τα 2/3 και βάζουμε να ψηθούν στο φούρνο για 20΄ περίπου. Δοκιμάζουμε το ψήσιμο βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού σε ένα μάφιν, που πρέπει να βγει καθαρή. Αφήνουμε τα κεκάκια να κρυώσουν πάνω σε σχάρα. Μετά από 15', αφαιρούμε προσεκτικά τις χάρτινες θήκες και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως στη σχάρα. Για το γκλάσο, λυώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί, προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύουμε. Βάζουμε το γκλάσο επάνω στα μάφιν με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή με κορνέ χοντρό, σχηματίζοντας λοφάκι. Πριν σκληρύνει, τοποθετούμε επάνω από μια φράουλα (πλυμένη, στεγνωμένη). Καλύτερα να αφήσουμε στις φράουλες το κοτσανάκι τους. Όταν κρυώσουν τελείως, τα τοποθετούμε αν θέλουμε, σε χάρτινες θηκούλες.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος