Υλικά
1 φλ. αμύγδαλα άσπρα κομμένα στα δύοΥλικά
1 φλ. ζάχαρη
4 αβγά
1 φλ. ρύζι καρολίνα
2 φλ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
2 φλ. γάλα
1 φλ. λουκουμάκια τριαντάφυλλο μπουκιές
½ φλ. ανθόνερο
1 κ. φύλλο κανταΐφι
1 φλ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι
4 φλιτζάνια νερό
6 φλ. ζάχαρη
½ φλ. ανθόνερο
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι σε δύο φλιτζάνια νερό με ένα κουταλάκι αλάτι, μέχρι να το απορροφήσει τελείως.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το γάλα και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι εντελώς.
Το αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε μέσα τα αβγά χτυπημένα, τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα και τα λουκουμάκια κομμένα στα δύο και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο C.
Ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι με τα δάχτυλα, το χωρίζουμε σε 25 κομμάτια και βάζουμε μέσα στο καθένα μια γερή κουταλιά από το ρύζι.
Τα τυλίγουμε σε ρολό, τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα αλείφουμε με το λειωμένο βούτυρο.
Ψήνουμε για 20 λεπτά, σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό 5 λεπτά, κατεβάζουμε από το φωτιά και προσθέτουμε το ανθόνερο.
Σιροπιάζουμε αργά –αργά το κρύο γλυκό με το καυτό σιρόπι.
Αφήνουμε να το πιει και σερβίρουμε –καλύτερα την άλλη μέρα.