Follow us

Κανταΐφι με βερίκοκα, χαλούμι και καρύδια

Ο σεφ Χρύσανθος Καραμολέγκος σε "άλλα κόλπα", πλουτίζει με την έμπνευσή του το εθνικό, γευστικό ρεπερτόριο. Ξεχωριστές σπεσιαλιτέ παντρεύονται με διαλεχτά κρασιά, δημιουργώντας γοητευτικούς γευστικούς συνδυασμούς.

Κανταΐφι με βερίκοκα, χαλούμι και καρύδια

Υλικά

Υλικά (για 2 σαγανάκια)

1 πακέτο φύλλο για κανταΐφι

1 χούφτα καρύδια

15 ξερά βερίκοκα, κομμένα στη μέση

7 κουτ. της σούπας βούτυρο γάλακτος

Χυμός 1/2 πορτοκαλιού

Το ξύσμα 1 λεμονιού

6 φέτες χαλούμι (πάρα πολύ λεπτές)

Τριμμένη κανέλα


Για το σιρόπι

1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού νερό

2-3 φλούδες λεμονιού

2-3 σταγόνες λεμονιού

Παρασκευή

Μαλακώνουμε σε πολύ σιγανή φωτιά τα βερίκοκα με το χυμό του πορτοκαλιού, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να καραμελώσουν εξωτερικά τα φρούτα.

Βουτυρώνουμε με 1 κουταλιά βούτυρο τα 2 σαγανάκια και απλώνουμε στον πάτο τους μια λεπτή στρώση κανταΐφι.

Έπειτα, μοιράζουμε πάνω στο φύλλο το χαλούμι (οι φέτες του να σχηματίζουν τρίγωνο), τα βερίκοκα, τα καρύδια και το ξύσμα λεμονιού.

Από πάνω τους απλώνουμε άλλη μία στρώση φύλλου και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο που έχουμε απλώς λιώσει στη φωτιά.

Ακριβώς πριν φουρνίσουμε τα κανταΐφια, ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά του, περίπου για 10 λεπτά, (μέχρι να σιροπιάσει το υγρό).

Μόλις βάλουμε το σιρόπι στη φωτιά, φουρνίζουμε τα κανταΐφια σε ήδη προθερμασμένο στους 180ο C φούρνο.

Ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι, δηλαδή, να πάρει το φύλλο χρυσοκόκκινο χρώμα.

Το βγάζουμε από το φούρνο, το περιχύνουμε με το σιρόπι, πασπαλίζουμε με κανέλα και το σερβίρουμε.

Κρίσιμο σημείο: Το σιρόπιασμα πρέπει να γίνει όσο το γλυκό είναι καυτό.

Μόνο τότε θα διατηρηθεί η υπέροχη τραγανότητά του.

Επίσης, το κανταΐφι τρώγεται ζεστό, όσο το χαλούμι είναι ακόμη λιωμένο και ελαφρύ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.