Υλικά
Υλικά (για 2 σαγανάκια)
1 πακέτο φύλλο για κανταΐφι
1 χούφτα καρύδια
15 ξερά βερίκοκα, κομμένα στη μέση
7 κουτ. της σούπας βούτυρο γάλακτος
Χυμός 1/2 πορτοκαλιού
Το ξύσμα 1 λεμονιού
6 φέτες χαλούμι (πάρα πολύ λεπτές)
Τριμμένη κανέλα
Για το σιρόπι
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
2-3 φλούδες λεμονιού
2-3 σταγόνες λεμονιού
Παρασκευή
Μαλακώνουμε σε πολύ σιγανή φωτιά τα βερίκοκα με το χυμό του πορτοκαλιού, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να καραμελώσουν εξωτερικά τα φρούτα.
Βουτυρώνουμε με 1 κουταλιά βούτυρο τα 2 σαγανάκια και απλώνουμε στον πάτο τους μια λεπτή στρώση κανταΐφι.
Έπειτα, μοιράζουμε πάνω στο φύλλο το χαλούμι (οι φέτες του να σχηματίζουν τρίγωνο), τα βερίκοκα, τα καρύδια και το ξύσμα λεμονιού.
Από πάνω τους απλώνουμε άλλη μία στρώση φύλλου και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο που έχουμε απλώς λιώσει στη φωτιά.
Ακριβώς πριν φουρνίσουμε τα κανταΐφια, ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά του, περίπου για 10 λεπτά, (μέχρι να σιροπιάσει το υγρό).
Μόλις βάλουμε το σιρόπι στη φωτιά, φουρνίζουμε τα κανταΐφια σε ήδη προθερμασμένο στους 180ο C φούρνο.
Ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι, δηλαδή, να πάρει το φύλλο χρυσοκόκκινο χρώμα.
Το βγάζουμε από το φούρνο, το περιχύνουμε με το σιρόπι, πασπαλίζουμε με κανέλα και το σερβίρουμε.
Κρίσιμο σημείο: Το σιρόπιασμα πρέπει να γίνει όσο το γλυκό είναι καυτό.
Μόνο τότε θα διατηρηθεί η υπέροχη τραγανότητά του.
Επίσης, το κανταΐφι τρώγεται ζεστό, όσο το χαλούμι είναι ακόμη λιωμένο και ελαφρύ.