Υλικά
250 γρ. φύλλο κανταΐφιΥλικά για 30 κομμάτια περίπου
1 φλιτζ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση
2 φλιτζ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
2 φλιτζ. αμυγδαλόψιχα αλεσμένη καβουρντισμένη
2-3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
1 κουτ. σούπας ανάμεικτα κανέλα και γαρίφαλο σκόνη
5- 6 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού
1 ασπράδι αβγού χτυπημένο
Για το σιρόπι
3 φλιτζ. ζάχαρη
½ φλιτζάνι μέλι
Χυμό ½ λεμονιού
1 φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C.
Αναμειγνύετε όλα τα υλικά της γέμισης.
Ανοίγετε το κανταΐφι με τα δάχτυλα όπως το μαλλί και το χωρίζετε σε 30 περίπου λωρίδες.
Στην άκρη κάθε λωρίδας βάζετε μία κουτ.
σούπας γέμιση.
Γυρίζετε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα και τυλίγετε ένα χαλαρό ρολό.
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να ολοκληρωθούν τα υλικά και μεταφέρετε τα κανταΐφια, το ένα δίπλα στο άλλο, σε βουτυρωμένο ταψί.
Τα περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο, ένα ένα με το κουτάλι και τα ραντίζετε με λίγο νερό για να μη στεγνώσουν.
Τα ψήνετε για 30΄ σκεπασμένα με λαδόκολλα.
Κατόπιν αφαιρείτε τη λαδόκολλα και συνεχίζετε το ψήσιμο για 20΄-25΄ακόμη, μέχρι να ροδίσουν, προσέχοντας να μην αρπάξουν.
Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει.
Βράζετε τη ζάχαρη με 2 ½ φλιτζάνια νερό και τη φλούδα του λεμονιού.
Προσθέτετε το μέλι και το χυμό λεμονιού και δένετε το σιρόπι.
Το ρίχνετε όπως είναι ζεστό πάνω στο κρύο γλυκό.