banner
banner
banner

Κανταΐφι με καρύδι και μοτσαρέλα

Συνταγή

Κανταΐφι με καρύδι και μοτσαρέλα
Υλικά

200 γρ. φύλλο για κανταΐφι
100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
150 γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
2 μέτριες μπάλες βουβαλίσια μοτσαρέλα, σε ροδέλες
Για το σιρόπι
270 γρ. ζάχαρη
χυμό από ½ λεμόνι
1½ ποτήρι νερό
1 μασουράκι βανίλια

banner
Εκτέλεση

Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό, τον χυμό λεμονιού και τη βανίλια για 15΄. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει. Παίρνετε τούφες κανταΐφι, βάζετε στο κέντρο τους μια ροδέλα μοτσαρέλα και 1 κουταλιά καρύδια και τα τυλίγετε ρολό. Βάζετε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί, τα περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο, τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 20-25΄ περίπου, ώσπου να ροδίσουν. Όταν ψηθούν, τα περιχύνετε με το σιρόπι.

*Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Σούλας Μπόζη "η πολίτικη κουζίνα των τεσσάρων εποχών", εκδόσεις Πατάκη.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος