Κανταΐφι με ανθότυρο

Συνταγή

Κανταΐφι με ανθότυρο
Υλικά

1 πακέτο κανταΐφι
400 γραμ. ανθότυρο
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
1 φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
1 κουτ. του γλυκού κανέλα
1 φλιτζ. του τσαγιού βούτυρο γάλακτος
Λίγο βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
2 νεροπότηρα ζάχαρη
1 νεροπότηρο νερό
1 βανίλια

Εκτέλεση

Βουτυρώνετε καλά ένα ταψάκι πυρέξ. Απλώνετε το μισό κανταΐφι στον πάτο του ταψιού.
Λιώνετε το ανθότυρο με το χέρι σας σε ένα μπολ.
Αλατίζετε ελαφρώς, ρίχνετε τη ζάχαρη, τα αυγά χτυπημένα και την κανέλα. Δουλεύετε καλά με ένα πιρούνι και το απλώνετε πάνω στο ταψάκι. Σκεπάζετε με το υπόλοιπο κανταΐφι πιέζοντάς το με τα χέρια.
Λιώνετε το βούτυρο σ’ ένα σαγανάκι και περιχύνετε το ταψί.
Το ψήνετε στον φούρνο στους 180°C για 3/4 της ώρας και μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Μόλις γίνει, το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει. Φτιάχνετε ένα σιρόπι με τη ζάχαρη, το νεράκι και τη βανίλια και περιχύνετε το ταψί με το καυτό σιρόπι. Μετά το κόβετε σε μερίδες.


Γλυκό

Γλυκά

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος