Υλικά
υλικά
1 κ. φρούτα (τα μεγάλα κομμένα σε κύβους παρόμοιου μεγέθους ): λίγα κεράσια χωρίς κουκούτσια, φράουλες στη μέση, βερύκοκκα, ροδάκινα, πεπόνι.
3 λάιμ, το χυμό και το ξύσμα
σιρόπι που φτιάχνουμε με 400 γρ. νερό και 200 γρ. ζάχαρη
3-4 σταγόνες μαστιχέλαιο (προαιρετικά)
1/2 φλ.τσ. αμύγδαλα ασπρισμένα
1/2 φλ.τσ. φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
παρασκευή
Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό, το μαστιχέλαιο, το χυμό και το ξύσμα λάιμ.
Ανάβουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν μερικά λεπτά, μέχρι να λυώσει η ζάχαρη.
Μεταφέρουμε το σιρόπι σε μπολ και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Οταν το σιρόπι είναι τελείως κρύο κόβουμε τα φρούτα, τα βάζουμε σε βαθειά σαλατιέρα, ρίχνουμε από πάνω το παγωμένο σιρόπι, ανακατεύουμε με το δυόσμο και τα αμύγδαλα και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.(σημ.
κόβουμε τα φρούτα λίγο πριν τα βυθίσουμε στο σιροπι, ώστε να μην μαυρίσουν)Μπορούμε να συνοδέψουμε τη φρουτοσαλάτα με παγωτό βανίλια ή ένα σορμπέ φρούτου (π.χ.
φράουλα, ροδάκινο, πεπόνι).