banner
banner
banner

Kαλοκαιρινή φρουτοσαλάτα

Θάλεια Τσιχλάκη Θάλεια Τσιχλάκη Άρτεμις Τζίτζη Άρτεμις Τζίτζη ω(Φωτ) Γιώργος Δρακόπουλος ω(Φωτ) Γιώργος Δρακόπουλος ω(Styl) Tina Webb ω(Styl) Tina Webb Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022

Υλικά (για 4 άτομα)
Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. ροδάκινα

2 μπανάνες

8 βερίκοκα

1 μικρός ανανάς

Χυμός από 1 πορτοκάλι

Χυμός από 2 φρούτα του πάθους

5-6 φυλλαράκια δυόσμο, ψιλοκομμένα

100 γρ. κεράσια, χωρίς τα κουκούτσια τους

3 κ.σ. λικέρ τριπλ σεκ

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζετε και κόβετε τα ροδάκινα σε φετούλες. Κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες και χωρίζετε τα βερίκοκα στα δύο. Αφαιρείτε το περίβλημα και την καρδιά του ανανά και τον κόβετε σε κυβάκια. Βάζετε τα φρούτα στη σαλατιέρα. Ανακατεύετε το χυμό από το πορτοκάλι και τα φρούτα του πάθους με το τριπλ σεκ και περιχύνετε τα φρούτα. Αφήνετε τη φρουτοσαλάτα στο ψυγείο, ενώ βγάζετε τα κουκούτσια από τα κεράσια με το ειδικό εργαλείο. Τα προσθέτετε στη δροσερή φρουτοσαλάτα. Την ώρα του σερβιρίσματος, πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο δυόσμο.

Σημ.:
Μόνο σε περίπτωση που το πορτοκάλι δώσει παραπάνω οξύτητα από την επιθυμητή στη φρουτοσαλάτα, προσθέτετε μια κουταλιά μαύρη ζάχαρη.

Θερμίδες ανά μερίδα 255 kcals.
Πολλές βιταμίνες Α και C και φυλλικό οξύ. Αρκετό ασβέστιο και μαγνήσιο, πολύ κάλιο και σίδηρο. Εξαίρετη πηγή διαιτητικών ινών.



Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος