banner
banner
banner

Ινδικό Μurabba με νεκταρίνια

Συνταγή

Ινδικό Μurabba με νεκταρίνια
υλικά

1 κ. νεκταρίνια, ώριμα και γερά
2 φλ.τσ. ζάχαρη λευκή
1 1/2 λεμόνι, το χυμό
4-5 κόκκους κοπανισμένο καρδάμωμο (κακουλέ)
1 κ.σ. ροδόνερο ή ανθόνερο
ελάχιστο αλάτι

banner
παρασκευή

Πλένουμε τα νεκταρίνια και τα κόβουμε σε κύβους 2 εκ. Βάζουμε σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο τη ζάχαρη με 1/2 φλ.τσ. νερό και το καρδάμωμο. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα φρούτα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βράζουμε ανακατεύοντας προσεκτικά για 2'. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το ροδόνερο και το λεμόνι. Βάζουμε τα φρούτα με ανάλογο σιρόπι σε γυάλινα βάζα, τα σφραγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εκτός ψυγείου. Διατηρούμε στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.  Αν θέλουμε να την καταναλώσουμε αμέσως, αφήνουμε να κρυώσει τελείως και κατόπιν την παγώνουμε για 1 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο. 


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος