Follow Tasty Guide

Ινδικό κέικ καρότου (Gajar ka Halwa)

Ινδικό κέικ καρότου (Gajar ka Halwa)

Υλικά

Υλικά

4 φλ. καρότα ξυσμένα 

¼ φλ. ξανθές σταφίδες

¼ φ. κάσιους χοντροκοπανισμένα

¼ φλ. φιστίκια Αιγίνης χοντροκοπανισμένα

5 κ.σ. λιωμένο διαυγασμένο βούτυρο  (ghee) 

2 φλ. αλεύρι από αμύγδαλα

1 κ.γ. σόδα

1 κ.γ. τριμμένο καρδάμωμο (κακουλές)

3 αβγά

2 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C..

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 23 εκ.

Αναμειγνύουμε σε μπολ τα καρότα, τις σταφίδες, τα κάσιους, τα φιστίκια και το βούτυρο.

Σε ξεχωριστό μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι αμυγδάλου, τη σόδα, και το καρδάμωμο.

Ενώνουμε τα καρότα με το αλεύρι ανακατεύοντας πολύ καλά.

Χτυπάμε το μέλι και τα αβγά με το μίξερ χειρός να γίνουν σαν σιρόπι και τα ρίχνουμε στα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε περίπου 30 λεπτά.

Το γλυκό είναι έτοιμο όταν βγει καθαρή η λάμα ενός κοφτερού μαχαιριού που θα βυθίσουμε στο κέντρο του.

Ξεφουρνίζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο μέσα στο ταψί για 10 λεπτά και το γυρίζουμε επάνω σε σχάρα να κρυώσει τελείως.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Γλυκά

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.