Follow us

In Love again: Ένα διαφορετικό ζαχαροπλαστείο στο κέντρο της Αθήνας

Ο Θάνος Προυναρούς, ο δημιουργός του Baba au Rum και ο βραβευμένος σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου δίνουν νέα μορφή στα κλασικά cocktails και μας προσκαλούν να τα ερωτευμούμε ξανά από την αρχή.

In Love again: Ένα διαφορετικό ζαχαροπλαστείο στο κέντρο της Αθήνας

Στην Κλειτίου δίπλα ακριβώς στο Baba au rum, που για μια ακόμα χρονιά μπήκε στην λίστα με τα 50 καλύτερα bar του κόσμου, πλέον βρίσκουμε ένα μικρό και cozy μαγαζί, που επίσης σερβίρει cocktail, αλλά με έναν διαφορετικό τρόπο. Το νέο project του Θάνου Προυναρούς εμπνέεται από το dna διάσημων μείξεων και βγάζει από αυτά μια «μελετημένη» γλύκα.

Μετά την πρωτόγνωρη περίοδο της καραντίνας ο Θάνος ήθελε να δημιουργήσει κάτι που θα μας φέρει πάλι χαρά, διάθεση, θα μας ιντριγκάρει να βγούμε, να βρεθούμε ξανά, να δοκιμάσουμε και αυτό το πέτυχε με το In Love again. Το μαγαζί ακολουθεί την ρετρό αισθητική του Baba με ωραίες λεπτομέρειες, όπως είναι τα χειροποίητα πολύχρωμα σκεύη και τα φυτά εσωτερικού χώρου, που μπορείς να αγοράσεις. Ωστόσο βασικός κορμός στο χώρο είναι τα γλυκά, που δημιουργούνται με την βοήθεια του Μιχάλη.

Διαβάζοντας τη λίστα των γλυκών οι επιλογές είναι ανάμεσα σε Zombie, Mai Tai, Pina Colada, Negroni και Martini. Οι περισσότεροι γνωρίζουμε τα διάσημα cocktails και τα έχουμε απολαύσει στα ποτήρια μας, τώρα έχουμε την δυνατότητα να τα φάμε με το κουτάλι στην νέα τους γλυκιά ανατρεπτική εκδοχή.

In Love again: Ένα διαφορετικό ζαχαροπλαστείο στο κέντρο της Αθήνας

Το Zombie παραπέμπει σε ένα εναλλακτικό προφιτερόλ. Τα γνωστά μας σουδάκια είναι τραγανά και γεμίζονται με μια βελούδινη κρέμα από ρούμι, λευκή σοκολάτα, γλάσο ροδιού, αρωματικά bitters και μαρμελάδα γκρέιπφρουτ και ανανά. Κάθε μπουκιά είναι ξεχωριστή, οι γεύσεις εμπλέκονται, το γλυκό ισορροπεί με την οξύτητα και η επίγευση έχει κάτι εξωτικό. Όσον αφορά το Mai Tai εδώ το alter ego του είναι μια πληθωρική τάρτα με μπισκότο βανίλιας, κρέμα μοσχολέμονου, μαρέγκα πικραμύγδαλου και νύξεις περγαμόντου. Τα συστατικά δένουν μεταξύ τους και καταφέρνουν να αποδώσουν την αίσθηση του γνωστού cocktail. Πολύ ωραία είναι η γλυκιά Pina Colada, το νόστιμο cheesecake στο οποίο το τυρί ψήνεται με καρύδα και carpaccio ανανά. Το νούμερο ένα cocktail του Baba au Rum από τότε που ξεκίνησε το Spicy baba dark edition, έχει γίνει ένα συγκλονιστικό γλυκό σοκολάτας που επίσης φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων. Πρόκειται για μια αέρινη μους σοκολάτας, που εμπλουτίζεται με ginger, καφέ και κόκκινα μούρα.

Πέρα από τα γλυκά στο In Love again βρίσκουμε πολύ καλό καφέ, με φρέσκους κόκκους της Taf και επιλεγμένα χαρμάνια, καθώς και κλασικά cocktails που πάλι πειράζονται αυτή τη φορά με την προσθήκη στις συνταγές κάποια εκδοχή του καφέ. Για παράδειγμα το Coffee & Coconut Negroni ξεχωρίζει με την παρουσία του φρέσκου καφέ.

Τέλος, θα βρείτε ενδιαφέρουσες προτάσεις για τσιμπολόγημα και να ξεκινήσετε την ημέρα σας με έναν αυθεντικό καγιανά ή με μια μυρωδάτη κιμαδόπιτα. Αν θέλετε κάποια vegan επιλογή πολύ καλή είναι η χορτοφαγική πίτα.

In Love again | Κλειτίου 3, Αθήνα

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.