Follow us

Η Σαρακοστή είναι και γλυκιά

Τα ζαχαροπλαστεία «Φύσις» δημιουργούν ποικιλία από νηστίσιμες προτάσεις, για να μη λείψει σε κανέναν το γλυκό, ακόμα και μέσα στη Σαρακοστή…

Η Σαρακοστή είναι και γλυκιά

Η Σαρακοστή είναι η περίοδος ανάμεσα στις Απόκριες και το Πάσχα, στη διάρκεια της οποίας καλούμαστε να «τιθασεύσουμε» το σώμα μας στερώντας το από κάποια τρόφιμα. Τα ζαχαροπλαστεία «Φύσις» το έχουν δει αλλιώς, αφού κάθε χρόνο φτιάχνουν μια ποικιλία από λαχταριστές λιχουδιές με ιδαίτερο ενδιαφέρον.
Φέτος, οι προτάσεις τους περιλαμβάνουν από τον παραδοσιακό χαλβά με χονδρό και ψιλό σιμιγδάλι, αλλά σωστά καβουρδισμένο και σπυρωτό, με ξηρούς καρπούς και κανέλα, καθώς και χαλβά με επικάλυψη σοκολάτας και καβουρδισμένο αμύγδαλο, μέχρι αφράτες τρούφες καρύδας (σκέτες ή με επικάλυψη σοκολάτας υγείας). Ακόμη, εδώ θα βρούμε cookies με ταχίνι, σκαλτσούνια αμυγδάλου με κανέλα, αμυγδαλωτά με ανθόνερο, φλογέρες με γέμιση σοκολάτας και ξηρούς καρπούς, ισλί πολίτικο, μαρόν γκλασέ, καθώς και μπισκότα και κέικ ελαιολάδου, μπάρες δημητριακών και άλλα πολλά προϊόντα φτιαγμένα με επιλεγμένες και ως επί το πλείστον βιολογικές πρώτες ύλες.

Η Σαρακοστή είναι και γλυκιά

Φυσικά, δεν λείπουν οι πάστες και οι τούρτες χωρίς ζάχαρη, με χυμό αγαύης και πλούσια επικάλυψη σοκολάτας υγείας από τη Βενεζουέλα, αλλά και τα ποτηράκια μους σοκολάτας bitter, επίσης χωρίς ζάχαρη, με κομματάκια από φυστικοβούτυρο και σοκολάτα.
Οι επιλογές πολλές και σίγουρα καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις.

“Φύσις”, 1. Λεωφ. Μεσογείων 450, Αγ. Παρασκευή, τηλ. 210 6090740, 2. Λεωφ. Κηφισίας 98, Μαρούσι, τηλ. 211 4069267, www.fisis.eu

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.