banner
banner
banner

Η καλύτερη σπιτική vegan πραλίνα φουντουκιού

Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2021

Είστε λάτρης της πραλίνας φουντουκιού αλλά σκέφτεστε τις θερμίδες και τα λιπαρά; Δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε μια γευστική συνταγή vegan πραλίνας φουντουκιού με λίγες θερμίδες και καθόλου ζάχαρη που θα πρωτοστατήσει στην πρωινή σας ρουτίνα.

Η καλύτερη σπιτική vegan πραλίνα φουντουκιού

Από τη Μαριαλένα Χατζηνικολάου

banner

Η πραλίνα σας μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για μια εβδομάδα σε κλειστό βαζάκι και εκτός από το πρωινό σας μπορεί να συνοδεύσει πολλές γλυκές παρασκευές, όπως επίσης να γίνει γέμιση σε ένα αφράτο τσουρέκι - κρουασάν ή να προστεθεί ως topping σε cheesecake σας.

Υλικά (για περίπου 450 γρ. πραλίνας)
Υλικά (για περίπου 450 γρ. πραλίνας)

100 γρ. φουντουκιού ανάλατα (ή αλλιώς βούτυρο φουντουκιού για να βγει πιο ομοιογενές το μείγμα σας)
100 γρ. γάλα καρύδας
100 γρ. κουβερτούρας
150 γρ. σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου
10 γρ. κακάο

banner
Εκτέλεση

Αλέθουμε τα φουντούκια στο μίξερ μας μαζί με 2 κουταλιές από το γάλα καρύδας. Σε ένα μπολ σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε καλά το γάλα καρύδας και έπειτα το προσθέτουμε αργά στο μπολ με τα κομμάτια κουβερτούρας. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να γίνει λείο το μείγμα μας.

Στο μείγμα μας προσθέτουμε τα αλεσμένα φουντούκια και στη συνέχεια προσθέτουμε το σιρόπι αγαύης (ή εναλλακτικά το σιρόπι σφενδάμου) και ανακατεύουμε. Η πραλίνα μας είναι έτοιμη για κατανάλωση.



Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος