ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γρήγορα Μπισκότα

Γρήγορα Μπισκότα

Τα μπισκότα είναι το πιο απλό και πιο γρήγορο γλυκό που μπορούμε να φτιάξουμε. Είναι σνακ που μεταφέρεται εύκολα, ας πούμε στο γραφείο ή σαν μέρος του κολατσιού, που θα πάρει μαζί του το παιδάκι στο σχολείο, αλλά είναι και συνοδευτικό στον καφέ, στο ρόφημα σοκολάτας, στο τσάι. Τα μπισκότα που σας προτείνουμε εδώ είναι τα λεπτά, τραγανά μπισκότα που όλοι γνωρίζουμε, με διάφορα αρώματα: πορτοκάλι, λεμόνι, κανέλα, κακάο, κλπ. Είναι τα biscuits της Ευρώπης. Διαφορετικά είναι τα αμερικάνικα cookies: μαστιχωτά και όχι τραγανά, φουσκωτά και με ξηρούς καρπούς, ξερά φρούτα, φλέικς καρύδας, τσιπς σοκολάτας, και πολλά άλλα ενσωματωμένα στη ζύμη τους. Τέλος, άλλο πράγμα είναι αυτό που ονομάζουν biscuits στις ΗΠΑ. Πρόκειται μάλλον για φουσκωτά κομματάκια ψωμιού αλμυρά τις περισσότερες φορές (ίσως έχουν τυρί ή αρωματικά χόρτα) και συνοδεύουν φαγητά, είτε στην κατσαρόλα, είτε στον φούρνο –σχεδόν το ίδιο με τα εγγλέζικα scones.
Συνταγές για μπισκότα αποκλειστικά με βρώμη, θα βρείτε εδώ. Αν θέλετε συνταγές για cookies (και κάποιες για μπισκότα), θα βρείτε πολλές ωραίες ιδέες εδώ.

Updated: 03/02/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 21/09/17

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.