Γρανίτες και σορμπέ

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020

Γρανίτες και σορμπέ

Μαζί με τα άλλα καλά, το καλοκαίρι φέρνει υπέροχες γρανίτες και σορμπέ. Όχι μόνο γιατί η θερμοκρασία απαιτεί επιδόρπια ελαφριά και δροσερά, αλλά και επειδή έχουμε στη διάθεση μας μεγάλη ποικιλία φρούτων που δεν βρίσκουμε τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου. Τι πιο εύκολο από το να δοκιμάσετε γευστικές και δημιουργικές προτάσεις στο σπίτι? Η παρασκευή γρανίτας και σορμπέ είναι πιο απλή απ’ότι ίσως  φαντάζεστε, ενώ υπάρχουν και εργαλεία που θα την κάνουν ακόμη ευκολότερη.

Στην αγορά μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία από θήκες και φόρμες για γρανίτες καθώς και ξυλάκια ή sticks και να επιλέξετε το σχέδιο και μέγεθος που θα σας εξυπηρετήσει καλύτερα. Ακόμη, μπορείτε να επενδύσετε σε μια παγωτομηχανή, μία συσκευή με μικρό κόστος, που σίγουρα θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας πράγματα στην κουζίνα, καθώς δίνει τη δυνατότητα να εκτελέσετε όποια συνταγή θέλετε. Για την ετοιμασία μίας γρανίτας ή ενός σορμπέ με φρούτα, είναι απαραίτητο να τα διαλέξετε ώριμα, για να έχουν όσο το δυνατό περισσότερους χυμούς.

Αυτά τα παγωμένα γλυκίσματα διατηρούνται αρκετές ημέρες στην κατάψυξη, επομένως δεν υπάρχει το άγχος της άμεσης κατανάλωσης. Για να ξεκολλήσει πιο εύκολα μια γρανίτα από τη θήκη της, ειδικά εάν έχει μείνει μεγάλο διάστημα στην ψύξη, απλά βυθίστε τη θήκη για μερικά δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μερικές προτάσεις πρωτότυπες και μερικές που συνδυάζουν τη γρανίτα με αλκοόλ, ό,τι πρέπει για τα ζεστά βράδια που έρχονται…

Ιάνθη Μιχαλάκη

Updated: 25/06/20
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 16/03/13Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Γλυκά

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος