Follow us

Γρανίτα με λευκό κρασί και βατόμουρα

Γκουρμέ συνταγές στο άψε – σβήσε. Από 5 έως 15 λεπτά. Για καλοπέραση «φείδου χρόνου». Για εξω-στρεφείς, πολυάσχολους, υπερκινητικούς.

Γρανίτα με λευκό κρασί και βατόμουρα

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

1 μικρό μπουκάλι γλυκό λευκό κρασί

50 γρ. ζάχαρη

15 γρ. Juniper berries

2 ξυλάκια κανέλα

350 γρ. βατόμουρα

Παρασκευή

Ρίχνουμε το κρασί, τη ζάχαρη και ένα ποτήρι νερό στην κατσαρόλα και τα φέρνουμε σε πρώτη βράση.

(Στο μεταξύ, σπάζουμε τα berries, τα προσθέτουμε στο σιρόπι και αφήνουμε να πάρει βράση για 2 λεπτά).

Πλένουμε, αν χρειάζεται, τα βατόμουρα, τα βάζουμε σε ένα γυάλινο (ποτέ μεταλλικό) με σκέπασμα σκεύος μαζί με το σιρόπι, και τα αφήνουμε για 3-5 ώρες στην κατάψυξη.

Λίγο πριν σερβίρουμε το σορμπέ, παγώνουμε 4 μεγάλα ανοιχτά ή με πόδι ποτήρια στην κατάψυξη.

Βάζουμε πρώτα τα βατόμουρα και από πάνω τα παγωμένα κομμάτια του σιροπιού.

Σερβίρουμε αμέσως τα ποτήρια πάνω σε πιάτα και δίπλα τα μπισκοτάκια.
Χρόνος στην κουζίνα: 12
Χρόνος στο ψυγείο: 3 ώρες

Το λευκό γλυκό κρασί παγώνει με εξαιρετικό σορμπέ, δίνοντας την εντύπωση του παγωμένου χιονιού.

Διαλέξτε ένα μοσχάτο Σάμου ή Λήμνου.

Προσφέρετε μαζί τραγανά μπισκότα.

Αν δεν βρείτε φρέσκα βατόμουρα, εξίσου καλά είναι τα καταψυγμένα.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.