Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
1 μικρό μπουκάλι γλυκό λευκό κρασί
50 γρ. ζάχαρη
15 γρ. Juniper berries
2 ξυλάκια κανέλα
350 γρ. βατόμουρα
Παρασκευή
Ρίχνουμε το κρασί, τη ζάχαρη και ένα ποτήρι νερό στην κατσαρόλα και τα φέρνουμε σε πρώτη βράση.
(Στο μεταξύ, σπάζουμε τα berries, τα προσθέτουμε στο σιρόπι και αφήνουμε να πάρει βράση για 2 λεπτά).
Πλένουμε, αν χρειάζεται, τα βατόμουρα, τα βάζουμε σε ένα γυάλινο (ποτέ μεταλλικό) με σκέπασμα σκεύος μαζί με το σιρόπι, και τα αφήνουμε για 3-5 ώρες στην κατάψυξη.
Λίγο πριν σερβίρουμε το σορμπέ, παγώνουμε 4 μεγάλα ανοιχτά ή με πόδι ποτήρια στην κατάψυξη.
Βάζουμε πρώτα τα βατόμουρα και από πάνω τα παγωμένα κομμάτια του σιροπιού.
Σερβίρουμε αμέσως τα ποτήρια πάνω σε πιάτα και δίπλα τα μπισκοτάκια.
Χρόνος στην κουζίνα: 12
Χρόνος στο ψυγείο: 3 ώρες
Το λευκό γλυκό κρασί παγώνει με εξαιρετικό σορμπέ, δίνοντας την εντύπωση του παγωμένου χιονιού.
Διαλέξτε ένα μοσχάτο Σάμου ή Λήμνου.
Προσφέρετε μαζί τραγανά μπισκότα.
Αν δεν βρείτε φρέσκα βατόμουρα, εξίσου καλά είναι τα καταψυγμένα.