Follow us

Γρανίτα με κεράσια και κόκα-κόλα

Γρανίτα με κεράσια και κόκα-κόλα

Υλικά

Υλικά

500 γρ κεράσια, χωρίς τα κουκούτσια

1/2 κούπα νερό

1/3 κούπας λευκή ζάχαρη

3 κσ χυμό λεμονιού

1 1/2 κούπα κόκα-κόλα

Παρασκευή:

Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε το νερό, τη ζάχαρη και τα κεράσια και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να ξεκινήσει να βράζει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη.

Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για μισή ώρα.

Στη συνέχεια το τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ μαζί με το χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί εντελώς.

Αδειάζουμε το μείγμα στις ειδικές θήκες για γρανίτες, αφήνοντας αρκετό περιθώριο μέχρι το χείλος, και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.

Στη συνέχεια, βγάζουμε από την κατάψυξη και αδειάζουμε αργά αργά στην καθεμία λίγη κόκα κόλα μέχρι να γεμίσει εντελώς.

Τοποθετούμε ξανά στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.

Οι γρανίτες μπορούν να ετοιμαστούν έως και 4 ημέρες πριν τις καταναλώσουμε. Tip: Οι γρανίτες μπορούν να ετοιμαστούν και με μία στρώση, ανακατεύοντας απευθείας την κόκα-κόλα στο μπλέντερ μαζί με το μείγμα των κερασιών.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.