Υλικά
Υλικά
500 γρ κεράσια, χωρίς τα κουκούτσια
1/2 κούπα νερό
1/3 κούπας λευκή ζάχαρη
3 κσ χυμό λεμονιού
1 1/2 κούπα κόκα-κόλα
Παρασκευή:
Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε το νερό, τη ζάχαρη και τα κεράσια και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να ξεκινήσει να βράζει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη.
Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για μισή ώρα.
Στη συνέχεια το τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ μαζί με το χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί εντελώς.
Αδειάζουμε το μείγμα στις ειδικές θήκες για γρανίτες, αφήνοντας αρκετό περιθώριο μέχρι το χείλος, και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Στη συνέχεια, βγάζουμε από την κατάψυξη και αδειάζουμε αργά αργά στην καθεμία λίγη κόκα κόλα μέχρι να γεμίσει εντελώς.
Τοποθετούμε ξανά στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.
Οι γρανίτες μπορούν να ετοιμαστούν έως και 4 ημέρες πριν τις καταναλώσουμε. Tip: Οι γρανίτες μπορούν να ετοιμαστούν και με μία στρώση, ανακατεύοντας απευθείας την κόκα-κόλα στο μπλέντερ μαζί με το μείγμα των κερασιών.