banner
banner
banner

Γρανίτα καρπούζι (του σεφ Γιώργου Καραγιάννη)

Συνταγή

Γρανίτα καρπούζι (του σεφ Γιώργου Καραγιάννη)
Υλικά

1 λίτρο πολτοποιημένο καρπούζι (αφού αφαιρέσετε τα κουκούτσια)
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. ζάχαρη για μαρμελάδες (με πηκτίνη)
1 φιαλίδιο βανιλίνη
1 κουτ. σούπας βότκα
1 κουτ. σούπας φυσικός χυμός λεμονιού

banner
Παρασκευή

Βάλτε σε μέτρια φωτιά μια κατσαρόλα με όλα τα υλικά εκτός της βότκας. Αφήστε τα να βράσουν για 7 λεπτά.
Βυθίστε την κατσαρόλα σε μεγαλύτερη λεκάνη, όπου έχετε βάλει παγωμένο νερό και παγάκια και ανακατεύεετε συχνά μέχρι να κρυώσει το σιρόπι. Αδειάστε το σε μεταλλικό μπολ και αφήστε το στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα να κρυώσει καλύτερα.
Ετοιμάστε την παγωτομηχανή σας. Ρίξτε στον κάδο της το κρύο σιρόπι, συμπληρώστε με τη βότκα και θέστε τη σε λειτουργία. Σε 30 λεπτά περίπου η γρανίτα σας θα είναι έτοιμη. Αδειάστε τη σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, βάλτε την στην κατάψυξη για 3 ώρες περίπου, να παγώσει καλύτερα και μετά μπορείτε να την απολαύσετε.



Tips: Αν το καρπούζι σας δεν είναι πολύ γλυκό συμπληρώστε 50γρ. επιπλέον ζάχαρη για μαρμελάδες.Για τον πολτό χρησιμοποιήστε καρπούζι από την καρδιά του φρούτου, για να γίνει πιο γλυκιά η γρανίτα σας.


 


*Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Γιώργου Καραγιάννη "Φτιάχνω μόνος μου παγωτά και γρανίτες", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψύχαλου.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος