Follow us

Γλυκός Βαλεντίνος από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Προφιτερόλ με πλούσια σοκολάτα φράουλα, σοκολατίνες σε σχήμα καρδιά, μακαρόν με κόκκινα φρούτα, αλλά και λευκά γλυκά ιδανικά για όσους δεν αγαπούν τη σοκολάτα, έρχονται στο σπίτι μας την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για να πλαισιώσουν την πιο ερωτική μέρα του χρόνου.

Γλυκός Βαλεντίνος από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Φέτος, η γιορτή των ερωτευμένων είναι διαφορετικότερη από κάθε άλλη χρονιά, το γλυκό όμως παραμένει σε πρώτο πλάνο, με τις εντυπωσιακές και γευστικές δημιουργίες να καταφθάνουν στο τραπέζι, μέσω delivery ή take away. Για να ξεδιαλλέξουμε τις επιλογές, κάναμε μια βόλτα σε μερικά από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης, τις φετινές τους προτάσεις, που… κολάζουν ακόμη και άγιο – ιδίως αυτόν των ερωτευμένων.

Σαγήνη και μυστήριο από το Ourse Athens

Γλυκός Βαλεντίνος από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Το Ourse Athens, στη Γλυφάδα, προτείνει για τη φετινή γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου το #OurseVMysteryBox. Ένα πολυτελές κουτί γεμάτο με σοκολατάκια με καραμέλα raspberry, σοκολατάκια με pate a fruit φράουλα, μακαρόν με κόκκινα φρούτα και yuzu, μπάρα σοκολάτας με καραμελωμένη λευκή σοκολάτα με αλμυρή καραμέλα και καραμελωμένα peanuts, μπριός με σοκολάτα gianduja και καραμελωμένα φουντούκια. Τέλος, συνοδεύεται με spread πραλίνα φουντούκι με σοκολάτα gianduja και το ροζέ κρασί, Miraval Προβηγκίας. Το κουτί θα είναι διαθέσιμο στις 13 και 14 Φεβρουαρίου μέσω τηλεφωνικής παραγγελίας και μέσω του φυσικού καταστήματος. Και στις δύο περιπτώσεις η παραλαβή θα γίνεται από το κατάστημα.

Μυστρά 39, Γλυφάδα | 212 106 7019

Ροδοπέταλα και φυσαλίδες στο Bon Bon Fait Maison

Η φετινή πρόταση του καταξιωμένος patissier Κρίτωνα Πουλή για τη φετινή γιορτή των ερωτευμένων περιλαμβάνει ένα Valentine’s μακαρόν με φρέσκα σμέουρα και ανάλαφρη κρέμα μπαβαρουάζ βανίλιας Μαδαγασκάρης και πέταλα από κόκκινο τριαντάφυλλο, συνδυασμένο με το Rinaldini Lambrusco Emilia Amabile. Ένα ερυθρό αφρώδες ημίγλυκο κρασί από την περιοχή της Emilia Romagna, με γεμάτο στόμα και καλά αρώματα που μπορεί να συνδυαστεί με επιδόρπια σοκολάτας ή με φρούτα του δάσους. Η τούρτα καθώς και ο αφρώδης οίνος θα είναι διαθέσιμα για παραλαβή από το κατάστημα, αλλά και μέσω της πλατφόρμα Efood και Wolt.

Πετράκη 30, Σύνταγμα | 210 331 8703

Τα προφιτερόλ του έρωτα στο Choureal

Το Choureal είναι γνωστό για το προφιτερόλ του και τις διαφορετικές κρέμες που μπορεί κανείς να επιλέξει να προσθέσει σε αυτός. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος του Αγίου Βαλεντίνου θα είναι διαθέσιμη η σοκολάτα φράουλα, για να προστεθεί στα τραγανά choux. Φυσικά, από το φυσικό κατάστημα δεν θα λείπουν και εκλέρ που είναι εμπνευσμένα από τη γιορτή, καθώς και κόκκινες κρέμες από βατόμουρα, φράουλα και Paris-brest σε σχήμα καρδιάς. Τα γλυκά θα είναι διαθέσιμα για delivery σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέσω Wolt και Efood, καθώς και για παραλαβή από τα καταστήματα.

Διομείας 2 & Ερμού 18, Σύνταγμα | 210 331 7883

Μια καρδιά από σοκολάτα στο Σουit

Το Σoυit του Μπάμπη Ζιντίλη αποτελεί ιδανική επιλογή για τους κατοίκους των νοτίων προαστίων. Μερικές από τις επιλογές που θα είναι διαθέσιμες από τις 12 Φεβρουαρίου για παραλαβή αποκλειστικά από το κατάστημα είναι η πάστα σοκολατίνα σε σχήμα καρδιάς με πυρήνα raspberry και βάση από brownies, καθώς και η «Cherryheart». Μια παραλλαγή της γνωστής σε όλους black forest με λευκή σοκολάτα, αμαρένα και φυσικά σοκολάτα. Για όσους όμως δεν λατρεύουν τη σοκολάτα υπάρχει λύση, αφού η πάστα βανίλια με φράουλα και τριαντάφυλλο ξεχωρίζει. Τέλος, στο κατάστημα βρίσκουμε σοκολάτες σε σχήμα καρδιά της Mathilde και σοκολατάκια της Venchi.

Τερψιθέας 47, Παλαιό Φάληρο | 210 988 6192

Αφράτη και μυρωδάτη mousse από την Ζουμπουρλού

Η γνωστή μας «Ζουμπουρλού» στου Ψυρρή, φέτος, προτείνει μια τούρτα με mousse σοκολάτας Guanaja, πλούσια στρώση από κουλί αγριοφράουλας και απαλή κρέμα σοκολάτας γάλακτος Jivara σε τραγανή βάση πραλίνας. Η τούρτα του Αγίου Βαλεντίνου είναι διαθέσιμη μεμονωμένη, αλλά και συνδυαστικά με ροζέ αφρώδη οίνο. Αν πάλι προτιμάτε κάτι πέρα από τα κλασικά, ο Executive Pastry Chef κύριος Τάσος Ζησόπουλος, που υπογράφει τις δημιουργίες προτείνει και ένα προφιτερόλ Bueno. Τα γλυκά θα είναι διαθέσιμα για παραλαβή από το κατάστημα, αλλά και μέσω των εφαρμογών Efood και Wolt.

Αισχύλου 4 (Πλατεία Ηρώων), Ψυρρή | 210 331 4854 | www.zoubourlou.gr.

Φινέτσα και ποιότητα στο Dimitris Economides Athens

Το ζαχαροπλαστείο, Dimitris Economides Athens, στο Ψυχικό δίνοντας βάση στην ποιότητα προτείνει ενδιαφέρουσες επιλογές για τη γιορτή των ερωτευμένων. Στο κατάστημα για take away βρίσκουμε Σεντ Ονορέ σε σχήμα καρδιά, μια τάρτα με σοκολάτα γάλακτος και φραμπουάζ σε σχήμα καρδιά, αλλά και μία σοκολάτα γάλακτος, με γκανάζ σοκολάτας γάλακτος και μπισκότο. Μέσω της εφαρμογής Efood και Wolt υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας με τον patissier Δημήτρη Οικονομίδη να μας προτείνει ένα κόκκινο «φλογερό» γλυκό, μια τάρτα μήλο, cassis.

Λεωφ. Κηφισίας 340, Νέο Ψυχικό | 210 675 5000

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.