Follow us

Γλυκό του κουταλιού με λευκή μελιτζάνα Σαντορίνης (της Μαργαρίτας Αλεφραγκή)

Γλυκό του κουταλιού με λευκή μελιτζάνα Σαντορίνης (της Μαργαρίτας Αλεφραγκή)

Υλικά

Υλικά

1 κ. λευκές μελιτζάνες

1 ½ κ. ζάχαρη

1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο

Χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια

1 κ. αλάτι χοντρό

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις καθαρίζουμε από το κοτσάνι τους και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.

Διαδικασία ξεπικρίσματος: βάζουμε τις μελιτζάνες σε μια λεκάνη με 1 lt νερό και το μισό αλάτι για δέκα λεπτά περίπου.

Τις στραγγίζουμε, πετάμε το νερό και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μια φορά με το υπόλοιπο αλάτι και άλλο 1 lt νερό.

Στη συνέχεια, βάζουμε τις μελιτζάνες σε κατσαρόλα με 1 lt νερό και το ½ κ. ζάχαρη και τις βράζουμε για μια ώρα.

Τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και πετάμε αυτό το πρώτο σιρόπι.Βάζουμε τις μελιτζάνες, το 1 κ.

ζάχαρη και ένα ποτήρι του κρασιού νερό σε μια κατσαρόλα να σιγοβράσουν για μια ώρα και να πάρει το γλυκό ένα ελαφρύ κίτρινο χρώμα.

Στην συνέχεια, ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού και το ξύσμα.

Για να δούμε πότε το γλυκό μας είναι έτοιμο ρίχνουμε μια σταγόνα από το σιρόπι στο νύχι μας ή σε ένα πιατάκι.

Αν είναι έτοιμο το γλυκό, η σταγόνα θα πρέπει να στέκεται και να έχει σχήμα σαν ένα δάκρυ.

Αφού δέσει το σιρόπι μας, σβήνουμε τη φωτιά και κρεμάμε το ματσάκι του δυόσμου μέσα στην κατσαρόλα με το γλυκό, δεμένο με ένα βαμβακερό σπάγγο.

Μετά τα 10 λεπτά, αφαιρούμε τον δυόσμο και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως πριν το σερβίρουμε.(Συνταγή από την ταβέρνα «Η Σπηλιά του Νικόλα» στο Ακρωτήρι Σαντορίνης)

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Γλυκά

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.