Follow us

γλυκό Παρί - Μπρεστ

γλυκό Παρί - Μπρεστ

Υλικά

υλικά

για τη ζύμη σου:

150 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

125 γρ. βούτυρο φρέσκο

300 ml νερό

4 αβγά, ελαφρά χτυπημένα

μερικές σταγόνες υγρό άρωμα βανίλιας

50 γρ. αμύγδαλα φιλέ

γιά τη γέμιση:

300 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ

1 κ.σ. αμύγδαλα φιλέ

ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220ο.

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει μαζί με το νερό, σε χαμηλή φωτιά.

Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το αλεύρι όλο μαζί και το ανακατεύουμε ζωηρά με ξύλινο κουτάλι ή σπάτουλα, μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τη βανίλια και τ' αβγά λίγα-λίγα (κρατάμε περίπου 1κ.σ για το άλειμμα), ανακατεύοντας να ενσωματωθούν, σχηματίζοντας μία μαλακιά ζύμη. Στρώνουμε ένα μικρό ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το βουτυρώνουμε.

Τοποθετούμε τη ζύμη μας στο κέντρο, σχηματίζοντας ένα στεφάνι.

Το αλείφουμε με λίγο αβγό και σκορπάμε ομοιόμορφα επάνω τα αμύγδαλα.Το ψήνουμε στους 220ο για 15' και χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 190ο, συνεχίζοντας το ψήσιμο για 20'-25΄ακόμα.

Κόβουμε προσεκτικά το στεφάνι στη μέση οριζοντίως και βάζουμε ξανά τα δύο κομμάτια στο φούρνο για 5'.

Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Τοποθετούμε στην πιατέλα το ένα κομμάτι, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω (απλώνουμε προηγουμένως στον πάτο της πιατέλας μία κουταλιά κρέμα, για να μη γλιστράει το γλυκό).

Απλώνουμε τη σαντιγύ και τα αμύγδαλα της γέμισης και ακουμπάμε επάνω, χωρίς να πιέσουμε, το άλλο κομμάτι του στεφανιού.

Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, καλύπτουμε την επιφάνεια με λίγη άχνη, που αφήνουμε να πέσει μέσα από μικρό κόσκινο.

Επίσης...

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.

Ζελέ Λεμόνι με Γάλα και Μπισκότα

Ένα πανεύκολο γλυκό, που δροσίζει με λεμονάτο άρωμα τον ουρανίσκο σου.