Follow us

Γλυκό με φράουλες, κρέμα και μπισκότα

Γλυκό με φράουλες, κρέμα και μπισκότα

Υλικά

υλικά για 4 άτομα

400 γρ. φράουλες πλυμένες, καθαρισμένες

12 μπισκότα σαβουαγιάρ

100 γρ, ζάχαρη άχνη

για την κρέμα:

250 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά

150 ml κρέμα γάλακτος πλήρης

2 αβγά πολύ φρέσκα

30 γρ. αλεύρι

50 γρ. ζάχαρη άχνη

1 καρπό βανίλιας

για το crumble:

40 γρ. αλεύρι

40 γρ. ζάχαρη άχνη

40 γρ. βούτυρο αγελαδινό

40 γρ. σκόνη αμυγδάλου

1 λεμόνι ακέρωτο

παρασκευή

Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε να ενωθεί.

Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι.

Σχίζουμε κατά μήκος τον καρπό βανίλιας και ξύνουμε τα σποράκια μέσα στο γάλα, προσθέτοντας και τον καρπό.

Φέρνουμε σε βρασμό για 1-2 λεπτά, αφαιρούμε τον καρπό και ρίχνουμε το γάλα στο μείγμα των αβγών.

Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε την κρέμα για 3' (από τη στιγμή που θα κοχλάσει) ανακατεύοντας συνέχεια με αβγοδάρτη.

Αδειάζουμε την κρέμα σε μπολ, αφήνουμενα γίνει χλιαρή, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.

Βγάζουμε από το ψυγείο την κρύα κρέμα, την αφρατεύουμε με πιρούνι και προσθέτουμε το 1/3 της σαντιγί ανακατεύοντας καλά να ενωθεί.

Κατόπιν, προσθέτουμε απαλά την υπόλοιπη σαντιγί, ανακατεύοντας με κουτάλι.Φτιάχνουμε το crumble: ανάβουμε το φούρνο στους 200ο.

Παίρνουμε το ξύσμα από το λεμόνι.

Αδειάζουμε το αλεύρι, την αμυγδαλόσκονη, το ξύσμα και τη ζάχαρη σε μπολ και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο σε κομματάκια.

Τα δουλεύουμε με τα δάχτυλα μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα σαν πολύ χοντρή άμμος.

Στρώνουμε σε ταψάκι χαρτί ψησίματος ή αλουμινόχαρτο και απλώνουμε το crumble.

Ψήνουμε στο φούρνο για 15'.

Στύβουμε το λεμόνι και σουρώνουμε το χυμό.

Τον βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα μαζί με 100 γρ.

άχνη και 100ml νερό.

Αφήνουμε να κοχλάσει 2 λεπτά και κρυώνουμε το σιρόπι.

Κόβουμε το 1/3 από τις φράουλες στη μέση και τις υπόλοιπες σε μικρά κυβάκια.

Σύνθεση: στρώνουμε από 3 μπισκότα σαβουαγιάρ, περασμένα από το σιρόπι, σε κάθε ποτήρι (ή διάφανο μπολ), πιέζοντας ελαφρά.

Κάνουμε μια στρώση φράουλες, μοιράζοντας τις κομμένες στη μέση (με το κομμένο μέρος προς τα κάτω).

Σκορπίζουμε από πάνω τις μισές από τις ψιλοκομμένες.

Συνεχίζουμε με την κρέμα και ρίχνουμε από πάνω τις υπόλοιπες ψιλοκομμένες φράουλες.

Τέλος, πασπαλίζουμε τα ποτήρια με το crumble.

Διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι το σερβίρσμα.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά