Follow us

Γλύκισμα με μήλα και κραμπλ από καρύδια

Γλύκισμα με μήλα και κραμπλ από καρύδια

Υλικά

6 μήλα
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. σιμιγδάλι
250 ml κρέμα γάλακτος
2 δόσεις βανιλίνη
3 ½ κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
1 κ.σ. κανέλα τριμμένη
Για την επικάλυψη
250 γρ βούτυρο
250 γρ. αλεύρι
200 γρ. καρυδόψυχα τριμμένη

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι. Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε τον σκληρό πυρήνα. Τρίβουμε τα μήλα στη χοντρή μεριά του τρίφτη μέσα σε μπολ (θέλουμε το ζουμί τους) και τα ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος. Τα αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι, την μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε στη φόρμα το μείγμα αλευριού-σιμιγδαλιού σε στρώσεις εναλλάξ και μήλων-κρέμας γάλακτος, τελειώνοντας με το αλεύρι. Ρίχνουμε σε μπολ τα υλικά για την επικάλυψη και τρίβουμε με τα δάχτυλα να γίνουν σαν ψίχουλα. Καλύπτουμε με το μείγμα την επιφάνεια του γλυκού. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά, ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το ταψί. Αν δούμε ότι αρπάζει η επικάλυψη, σκεπάζουμε με λαδόκολλα. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει επάνω σε σχάρα πριν το κόψουμε.

A.T.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.