Υλικά
2 πακέτα σφολιατίνια Υλικά
½ κ. φρέσκες φράουλες
250 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
200 γρ. κρέμα σαντιγί
2 δόσεις βανίλια
Άχνη ζάχαρη
½ κ.γ. κοπανισμένη μαστίχα
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες.
Τις κόβουμε σε φέτες και τις βάζουμε σε σουρωτήρι προσεκτικά, να στραγγίσουν πολύ καλά.
Κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη μαζί με την τριμμένη μαστίχα.
Την αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί να αφρατέψει μαζί με τη βανίλια, προσθέτουμε τη σαντιγί και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα για 2 –3 λεπτά.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Τοποθετούμε μια σειρά σφολιατίνια μέσα σε ένα μακρόστενο πυρέξ στρωμένο με λαδόκολλα.
Καλύπτουμε το κάθε σφολιατίνι προσεκτικά με μια στρώση πάχους 1 ½ εκ.
από το μείγμα τυρί –σαντιγί, χρησιμοποιώντας μικρή σπάτουλα.
Γαρνίρουμε ολόκληρη την επιφάνεια με τις φράουλες βάζοντας τη μία φέτα να μισοκαλύπτει την άλλη.
Βάζουμε από πάνω άλλο ένα σφολιατίνι.* Πασπαλίζουμε με άφθονη άχνη ζάχαρη και βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο.
*Μπορούμε να φτιάξουμε και άλλη στρώση και να γαρνίρουμε με φράουλες αντί για άχνη ζάχαρη.
Σε αυτήν την περίπτωση ρίχνουμε τη μαστίχα μαζί με τη βανίλια μέσα στο μείγμα τυρί –σαντιγί.
Α.Τ.