banner
banner
banner

Γλυκά ρολά

Άρτεμις Τζίτζη Άρτεμις Τζίτζη Κυριακή, 28 Απριλίου 2019

Γλυκά ρολά

Υποτίθεται πως η Μαρία Αντουανέτα είχε πει “αν δεν έχουν ψωμί ας φάνε παντεσπάνι”, όταν πληροφορήθηκε ότι οι παριζιάνοι είχαν ξεσηκωθεί με αίτημα το “ψωμί”. Αν και μάλλον πρόκειται για ιστορικό ανέκδοτο, το παντεσπάνι για πολλά χρόνια ταυτιζόταν με το σπάνιο και το εξαιρετικό. Στην πραγματικότητα είναι ένα εύκολο και αφράτο κεκοειδές παρασκεύασμα, που έχει πολλά αβγά, λίγο αλεύρι και μια καλή δόση ζάχαρη. Κάποιοι προσθέτουν και βούτυρο. Ουδείς λόγος να βαρύνει κάτι που η αφρατοσύνη του είναι μείζον πλεονέκτημα. Με το παντεσπάνι γίνονται κατ΄εξοχήν τα γλυκά ρολά, όπως αυτά που θα προτείνουμε εδώ αλλά και οι τούρτες. Απλώς κόβουμε στα τρία το παντεσπάνι και βάζουμε ανάμεσα στις φέτες την κρέμα που θέλουμε. Μετά, στολίζουμε κατά το γούστο μας, όπως και στα ρολά.

banner


Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος