Follow us

Γλυκά ρολά

Γλυκά ρολά

Υποτίθεται πως η Μαρία Αντουανέτα είχε πει “αν δεν έχουν ψωμί ας φάνε παντεσπάνι”, όταν πληροφορήθηκε ότι οι παριζιάνοι είχαν ξεσηκωθεί με αίτημα το “ψωμί”. Αν και μάλλον πρόκειται για ιστορικό ανέκδοτο, το παντεσπάνι για πολλά χρόνια ταυτιζόταν με το σπάνιο και το εξαιρετικό. Στην πραγματικότητα είναι ένα εύκολο και αφράτο κεκοειδές παρασκεύασμα, που έχει πολλά αβγά, λίγο αλεύρι και μια καλή δόση ζάχαρη. Κάποιοι προσθέτουν και βούτυρο. Ουδείς λόγος να βαρύνει κάτι που η αφρατοσύνη του είναι μείζον πλεονέκτημα. Με το παντεσπάνι γίνονται κατ΄εξοχήν τα γλυκά ρολά, όπως αυτά που θα προτείνουμε εδώ αλλά και οι τούρτες. Απλώς κόβουμε στα τρία το παντεσπάνι και βάζουμε ανάμεσα στις φέτες την κρέμα που θέλουμε. Μετά, στολίζουμε κατά το γούστο μας, όπως και στα ρολά.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.