ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γλυκά με το άρωμα του καφέ

Γλυκά με το άρωμα του καφέ

΄Ενα μυθικό ρόφημα, ο καφές, βρίσκεται στο επίκεντρο της ατομικής τελετουργίας ενός εκάστου για ένα δυνατό ξεκίνημα της μέρας, είναι αφορμή για μια συνάντηση με φίλους ή μια στιβαρή σφραγίδα στο τέλος ενός απολαυστικού δείπνου. Στη ζαχαροπλαστική δεν είναι από τα πιο συνηθισμένα υλικά -ίσως επειδή το ελαφρά πικρό άρωμά του δεν προσφέρεται για pop επιτυχίες, ίσως επειδή η κατανάλωσή του δεν συστήνεται για τα παιδιά, ίσως επειδή τον έχουμε συνηθίσει ως συνοδευτικό ρόφημα σε ένα γλυκό και όχι ως τον πρωταγωνιστή στο γλυκό. Το άρωμά του όμως, επιθετικό και πολυεπίπεδο, ταιριάζει καλά με πάρα πολλά υλικά -με όλα τα κόκκινα φρούτα, τα αχλάδια, τα μήλα, το αλκοόλ, τα μπαχαρικά, τους ξηρούς καρπούς, τη σοκολάτα και την καραμέλα- με αποτέλεσμα ενδιαφέρουσες, σοφιστικέ δημιουργίες. Τα γλυκά με καφέ είναι σίγουρα λιγότερο πληθωρικά από τα γλυκά με σοκολάτα. Είναι, όμως, περισσότερο δυναμικά και πολύ “κομψά”, καθώς από τη φύση του το υλικό επιβάλλει λιτότητα στη σύνθεση του εδέσματος, ενώ ρυθμίζοντας την ποσότητα του καφέ που θα χρησιμοποιήσουμε, μπορεί ένα μικρό κομμάτι να μας “ζωντανέψει” απλώς ή να μας απογειώσει κυριολεκτικά.

Updated: 27/01/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 11/10/18

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.