Follow us

Γλυκά με ρύζι: τα κλασικά, τα πρωτότυπα, τα περίεργα

Γλυκά με ρύζι: τα κλασικά, τα πρωτότυπα, τα περίεργα

Το ρύζι, ένα από τα πιο βασικά τρόφιμα σε ολόκληρο τον κόσμο, προορίζεται συνήθως για κυρίως πιάτα ή για συνοδευτικό των κυρίως πιάτων και πιο σπάνια σαν κύριο υλικό για τη δημιουργία γλυκών. Παρ΄ όλα αυτά, υπάρχουν παραδοσιακά γλυκά με ρύζι διεθνώς, από το δικό μας ρυζόγαλο, μέχρι το riso de leche σε όλες τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, την rice pudding των εγγλέζων, τα ινδικά ρυζόγαλα με γάλα καρύδας και μπαχαρικά, τα τουρκικά και περσικά γλυκά με ρύζι και ανθόνερο, ροδόνερο και σαφράν και ακόμα, γλυκά που χρησιμοποιούν ριζάλευρο και όχι τους κόκκους του ρυζιού. Η ζάχαρη, η κανέλα, οι ξεροί καρποί, η μαστίχα, το μέλι, η κρέμα γάλακτος, η σαντιγί, ενώνονται ιδανικά και ηδονικά με το βρασμένο ρύζι στη γλυκιά του απόδοση και ένα γλυκό με ρύζι, ανάλογα με την εποχή και τη διάθεση, μπορεί εξίσου καλά να προσφερθεί ζεστό, χλιαρό ή παγωμένο, σκέτο ή με άπειρες γαρνιτούρες, από ένα σιρόπι, μια μαρμελάδα ή ένα γλυκό του κουταλιού, μέχρι την κλασική κανέλα, ξηρούς καρπούς ή ζαχαρωμένα φρούτα.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.