Follow us

Γλυκά με ροδάκινα

Γλυκά με ροδάκινα

Άλλο ένα φρούτο με μακρινή καταγωγή την Κίνα -μέγας φρουτοπαράδεισος αυτή η χώρα-, που το έφερε προς τα μέρη μας ο Μ. Αλέξανδρος. Και τι φρούτο! Υπέροχα ζουμερό και μυρωδάτο σε όλες τις ποικιλίες του, με το λευκόσαρκο να ξεχωρίζει για τη φινέτσα του. Φρούτο που πρέπει να αγοράζουμε σε μικρές ποσότητες και όχι άγουρο, γιατί δεν ωριμάζει όταν κοπεί από το δέντρο. Από την άλλη, πρέπει να είναι στη σωστή στιγμή, γιατί δεν διατηρείται πολλές μέρες. Επιπλέον, το ψυγείο σκοτώνει το άρωμά του - ιδιαίτερα του ευαίσθητου λευκόσαρκου. Και τι φτιάχνουμε με αυτό; Υπέροχες τάρτες, τούρτες, παγωτά, μαρμελάδες, σάλτσες για κρεατικά, για να αναφέρουμε ορισμένα μόνο. Μην ξεχνάμε ότι ο διάσημος σεφ Εσκοφιέ, όταν τρελάθηκε με την ερμηνεία της τραγουδίστριας Νέλι Μελμπά στο Lohengrin του Βάγκνερ, το ροδάκινο σκέφτηκε σαν ιδέα για το γλυκό που δημιούργησε προς τιμήν της. Σπάνια βρίσκουμε μια σωστή εκδοχή του περίφημου peche Melba... Σας προτείνουμε, λοιπόν, κάποιες εύκολες συνταγές, που μπορείτε να φτιάξετε απολαμβάνοντας ίσως, ένα κοκτέιλ Bellini - χυμός ροδάκινου, σαμπάνια ή προσέκο, φετάκι ροδάκινου...

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.