Άλλο ένα φρούτο με μακρινή καταγωγή την Κίνα -μέγας φρουτοπαράδεισος αυτή η χώρα-, που το έφερε προς τα μέρη μας ο Μ. Αλέξανδρος. Και τι φρούτο! Υπέροχα ζουμερό και μυρωδάτο σε όλες τις ποικιλίες του, με το λευκόσαρκο να ξεχωρίζει για τη φινέτσα του. Φρούτο που πρέπει να αγοράζουμε σε μικρές ποσότητες και όχι άγουρο, γιατί δεν ωριμάζει όταν κοπεί από το δέντρο. Από την άλλη, πρέπει να είναι στη σωστή στιγμή, γιατί δεν διατηρείται πολλές μέρες. Επιπλέον, το ψυγείο σκοτώνει το άρωμά του - ιδιαίτερα του ευαίσθητου λευκόσαρκου. Και τι φτιάχνουμε με αυτό; Υπέροχες τάρτες, τούρτες, παγωτά, μαρμελάδες, σάλτσες για κρεατικά, για να αναφέρουμε ορισμένα μόνο. Μην ξεχνάμε ότι ο διάσημος σεφ Εσκοφιέ, όταν τρελάθηκε με την ερμηνεία της τραγουδίστριας Νέλι Μελμπά στο Lohengrin του Βάγκνερ, το ροδάκινο σκέφτηκε σαν ιδέα για το γλυκό που δημιούργησε προς τιμήν της. Σπάνια βρίσκουμε μια σωστή εκδοχή του περίφημου peche Melba... Σας προτείνουμε, λοιπόν, κάποιες εύκολες συνταγές, που μπορείτε να φτιάξετε απολαμβάνοντας ίσως, ένα κοκτέιλ Bellini - χυμός ροδάκινου, σαμπάνια ή προσέκο, φετάκι ροδάκινου...