Follow us

Γλυκά με γιαούρτι

Γλυκά με γιαούρτι

Δροσερό και με ευχάριστη υπόξινη γεύση, το γιαούρτι είναι μια all time classic επιλογή ως επιδόρπιο με μέλι, ξηρούς καρπούς και κανέλα ή με κάποια μαρμελάδα. Είναι, όμως, και ένα υλικό που δίνει σώμα στα κρύα γλυκά (μους, πανακότα, ζελέ) και κάνει πιο αφράτα τα γλυκά με αλεύρι (κέικ, πίτες). Τα αρωματικά που ταιριάζουν στα γλυκά που περιέχουν γιαούρτι δεν έχουν και πολλούς περιορισμούς: σίγουρα του πηγαίνουν όλα τα αρωματικά βότανα και αρκετά μπαχαρικά (βανίλια, καρδάμωμο, κανέλλα, μαστίχα) και βεβαίως τα εσπεριδοειδή (λεμόνι, πορτοκάλι, μανταρίνι). Συνδυάζεται καλά επίσης με τη σοκολάτα, το κακάο και τα κόκκινα φρούτα είτε μέσα στο μείγμα του γλυκού είτε ως γαρνιτούρα από πάνω.

Όσον αφορά στο τι είδους γιαούρτι θα χρησιμοποιήσουμε, το στραγγιστό δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα. Αν χρησιμοποιήσουμε light, πάντως, το γλυκό θα εμπλουτιστεί αν περιέχει γάλα ή κρέμα γάλακτος με όλα του τα λιπαρά. Τι γίνεται με το πρόβειο παραδοσιακό γιαούρτι με την πέτσα; Υποθέτω πως μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί σε κέικς και γενικά, γλυκά που περιέχουν αλεύρι (και η πέτσα) αλλά όχι στα γλυκά ψυγείου.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.