Τα γλυκά με ξηρούς καρπούς και φρούτα, φρέσκα και αποξηραμένα, είναι κατά παράδοση η κορώνα στη χειμωνιάτικη ζαχαροπλαστική. Δίπλα στον καφέ και στο τσάι, σ' ένα αφέψημα από βότανα, σ' ένα δυνατό spirit ή σ' ένα γλυκό κρασί, είναι μια από τις χαρές των κρύων ημερών. Αν και υποτίθεται πως βρισκόμαστε στο όριο ανάμεσα στο χειμώνα και την άνοιξη, έχουμε πολλές μέρες ακόμα μπροστά μας για να ετοιμάσουμε και να απολαύσουμε γλυκά πλούσια σε αρώματα από τα φρούτα και με την ενδιαφέρουσα, τραγανή υφή των ξηρών καρπών. Ένα πολύ απλό και μάλλον γνωστό “κόλπο" για την επιτυχία αυτών των γλυκών, που αξίζει όμως να επαναλάβουμε, είναι το καλό αλεύρωμα των ξηρών καρπών και των φρέσκων ή ξηρών φρούτων, όταν πρόκειται να τα ενσωματώσουμε σε ζύμη ή σε χυλό. Αυτή η τεχνική τα εμποδίζει να “καθίσουν” στη βάση του γλυκού και τα διατηρεί καλά διανεμημένα σε όλη τη μάζα του. Αυτό, φυσικά, δεν ισχύει αν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσουμε για να στολίσουμε την επιφάνεια του γλυκού.