Follow us

Γλυκά με φρέσκα σύκα

Γλυκά με φρέσκα σύκα

Είμαστε περικυκλωμένοι από σύκα. Αυτό σημαίνει πως τελειώνει το καλοκαίρι; Όχι, σημαίνει πως μπαίνουμε στη δεύτερη, ώριμη φάση του, που θα κρατήσει μέχρι τον Οκτώβρη και τα σύκα είναι, απλώς, ο ακαταμάχητος αγγελιοφόρος της. Η μικρή διάρκεια της παρουσίας τους, ο μύθος τους, που τα θέλει να έχουν αφροδισιακές ιδιότητες, η γλυκύτητά τους και το απαλό, χαρακτηριστικό άρωμά τους, τα κάνει ιδανικά για να τρώγονται φρέσκα. Το ότι διατηρούνται θαυμάσια όταν ξεραθούν, είναι μια άλλη γαστρονομική -χειμωνιάτικη- ιστορία.
Κατά την άποψή του, η χρήση των σύκων στη ζαχαροπλαστική αποδίδει τα μέγιστα, όταν συμπορεύονται με τις διάφορες παρασκευές ωμά και όχι ψημένα. Έτσι, πλουτίζουν με τον πιο ατόφιο τρόπο οποιαδήποτε γλυκό, το κάνουν πολυτελές και ταυτόχρονα του δίνουν μοναδική φρεσκάδα.
Οι συνταγές που ακολουθούν βασίζονται ακριβώς σε αυτό το τέμπο. Αρωματίζονται με μπαχαρικά, πλουτίζονται με σοκολάτα, περιλούονται με καραμέλα, αλλά, τα σύκα μένουν αμαγείρευτα, άψητα, με τη φλούδα τους, για να υπενθυμίζουν ότι το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ, όλο φρεσκάδα και γλύκα, ακόμα και στο τραπέζι.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.