Follow us

Γλυκά για μέρες γιορτής

Γλυκά για μέρες γιορτής

Είμαστε σε μια περίοδο όπου η μια γιορτή διαδέχεται την άλλη και όλο και κάποιους φίλους θα καλέσουμε, σε κάποιους φίλους θα πάμε, κάποιον θα τρατάρουμε, κάποιο γλυκό μετά το φαγητό θα προσφέρουμε για να κλείσει όμορφα η συνάθροιση. Τα σιροπιαστά γλυκά, που γίνονται σε ταψί, είναι κομμένα και ραμμένα για να γλυκάνουν πολλούς. Φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα, αφού μια συσκευασία έτοιμο φύλλο, 2-3 χούφτες ξηροί καρποί ή μια κρέμα και ένα απλούστατο σιρόπι είναι όλα όσα χρειάζονται για να ετοιμαστούν (κανταΐφι, μπακλαβάς, γαλακτομπούρεκο) και σχεδόν όλοι τα αγαπούν.

Λίγο πιο χρονοβόρα είναι τα μεμονωμένα ελαφρά γλυκίσματα από φρούτα, ας πούμε γεμιστά φρούτα (κυδώνια, μήλα), αφού πρέπει να καθαριστούν και να αδειάσουν για να δεχτούν τη γέμιση. Είναι όμως ό, τι πρέπει μετά από ένα βαρύ φαγητό. Τέλος, οι ατομικές πουτίγκες ή τα σουφλέ, έχουν ένα πιο τεχνικό χαρακτήρα, αλλά κλείνουν κομψά ακόμα και ένα απλό γεύμα που κερδίζει πόντους από τη λεπτότητα και την ευχάριστη εμφάνισή τους. Η δυνατότητα να προσαρμόσουμε τις ποσότητες ανάλογα με τα άτομα, είναι ένα από τα προσόντα των συνταγών που προτείνουμε, ιδιαίτερα όσον αφορά τα γεμιστά μήλα και τις πουτίγκες.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.