Το πιο κατάλληλο επιδόρπιο για το φορτωμένο τραπέζι του Πάσχα είναι κάτι ελαφρύ και δροσερό. Ακόμα καλύτερα, όταν δεν χρειάζεται πολλή ώρα να γίνει και όταν μπορεί να ετοιμαστεί εκ των προτέρων. Αν συνδυάζεται, μάλιστα, με φρούτα ακόμα καλύτερα, αν και η σοκολάτα είναι διαχρονική αξία για τους περισσότερους. Με δεδομένο πως η θερμοκρασία δεν είναι ακόμα τόσο υψηλή, που να φέρει στις σελίδες μας τα παγωτά και τις γρανίτες και με την «ομπρέλα» των προδιαγραφών που περιγράψαμε παραπάνω, ένα τσιζ κέικ, μια πανακότα και γενικά ένα γλυκό που πρέπει να κάνει μια βολτίτσα από το ψυγείο πριν το σερβίρουμε, φαίνεται να είναι η καλύτερη επιλογή. Περισσότερες προτάσεις για παρόμοια γλυκά θα βρείτε εδώ, και εδώ.