Γκρανόλα με νιφάδες σταριού και μαύρη σοκολάτα

Συνταγή

Γκρανόλα με νιφάδες σταριού και μαύρη σοκολάτα
Υλικά

3 ½ φλ. νιφάδες σταριού 
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/3 φλ. μέλι
¼ φλ. καστανή ζάχαρη
½ φλ. κράνμπερις
½ φλ. λευκά αμύγδαλα χοντροκομμένα
½ φλ. μαύρη σοκολάτα σε κομματάκια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150ο C. Ανακατεύουμε σε μπολ τη βρώμη, τα αμύγδαλα, το μέλι και την ζάχαρη. Στρώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί κουζίνας με λαδόκολλα και τη αλείφουμε με το ελαιόλαδο. Απλώνουμε το μείγμα της  βρώμης σε ισόπαχο στρώμα και ψήνουμε για 30 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα κάθε 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Σπάμε με τα χέρια μας τη granola και τη μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τα κράνμπερις και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε σε αεροστεγές δοχείο και το διατηρούμε σε ξηρό, σκιερό μέρος.


Α.Τ.


Γλυκό

Γλυκά

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος