Γκρανόλα με βρώμη και αποξηραμένη καρύδα

Συνταγή

Γκρανόλα με βρώμη και αποξηραμένη καρύδα
Υλικά

3 φλ. νιφάδες βρώμης
1 κ.γ. κανέλα 
½ φλ. μέλι ή μελάσα 
¼ φλ. τριμμένη καρύδα 
¼ φλ. ξηροί καρποί ή σπόροι (καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια, ηλιόσποροι, κολοκυθόσποροι, κλπ)
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στουτς 150ο C. Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ τη βρώμη, το αλάτι και τους ξηρούς καρπούς. Στρώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί κουζίνας με λαδόκολλα και τη αλείφουμε με ελαιόλαδο. Απλώνουμε τη βρώμη και τους ξηρούς καρπούς ομοιόμορφα και ψήνουμε για 30 λεπτά ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα κάθε 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Σπάμε με τα χέρια μας τη granola και τη μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε την καρύδα και την κανέλα και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε σε αεροστεγές δοχείο και το διατηρούμε σε ξηρό, σκιερό μέρος.


Γλυκό

Γλυκά

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος