Υλικά
Υλικά
Γιουβέτσι από ροδάκινα με γιαούρτι
5 ροδάκινα.
20 γρ. φιστίκια Αιγίνης ξεφλουδισμένα.
20 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα.
3 φύλλα φασκόμηλο ψιλοκομμένα.
2 cl Malίbu.
5 cl λευκό κρασί Gewϋrtztramίner.
20 γρ. βούτυρο.
10 γρ. ζάχαρη.
10 γρ. μέλι.
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό.
Venus gaIaxy design cocktaiI
15 ml σναπς από ροδάκινο
40 ml χυμός από ροδάκινο
90 ml σαμπάνια
Παρασκευές
Γιουβέτσι από ροδάκινα με γιαούρτι
Ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα, βγάζουμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε 8 κομμάτια το καθένα.
Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τα ροδάκινα και τη ζάχαρη και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το Malibu, το κρασί, τα αμύγδαλα, τα φιστίκια και το φασκόμηλο και σοτάρουμε για ακόμα ένα λεπτό.
Βάζουμε από μια καλή κουταλιά σε δέκα μικρά πήλινα πυρίμαχα δοχεία και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.
Τα σερβίρουμε ζεστά με μια κουταλιά γιαούρτι από πάνω.
Venus gaIaxy design cocktaiI
Σε ψηλά κολονάτα ποτήρια, βάζουμε πρώτα το σναπς, μετά τη σαμπάνια και τέλος το χυμό από ροδάκινο.