Follow us

Γιουβέτσι από ροδάκινα με γιαούρτι + Venus gaIaxy design cocktaiI

Σύνθεση του food και του feeling, n λέξη fooding εκφράζει τη συνειδητή προσπάθεια να συνδυαστούν οι γεύσεις με το χώρο, τα χρώματα, τα αρώματα, τη διακόσμηση, τη θέα, τη συζήτηση και τη μουσική, σε μια ολιστική συναίσθηση όπου οι αισθήσεις μας μπλέκονται n μία με την άλλη. Ο «πρωτομάστορας» του είδους στην Αθήνα, executive chef του Hilton, Κnud Bundgaard, φιλοτεχνεί μια στιλάτη συνεύρεση πάνω στο concept της ανερχόμενης παγκοσμίως αυτής τάσης.

Γιουβέτσι από ροδάκινα με γιαούρτι + Venus gaIaxy design cocktaiI

Υλικά

Υλικά

Γιουβέτσι από ροδάκινα με γιαούρτι

5 ροδάκινα.

20 γρ. φιστίκια Αιγίνης ξεφλουδισμένα.

20 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα.

3 φύλλα φασκόμηλο ψιλοκομμένα.

2 cl Malίbu.

5 cl λευκό κρασί Gewϋrtztramίner.

20 γρ. βούτυρο.

10 γρ. ζάχαρη.

10 γρ. μέλι.

150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό.

Venus gaIaxy design cocktaiI

15 ml σναπς από ροδάκινο

40 ml χυμός από ροδάκινο

90 ml σαμπάνια

Παρασκευές


Γιουβέτσι από ροδάκινα με γιαούρτι
Ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα, βγάζουμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε 8 κομμάτια το καθένα.

Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τα ροδάκινα και τη ζάχαρη και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το Malibu, το κρασί, τα αμύγδαλα, τα φιστίκια και το φασκόμηλο και σοτάρουμε για ακόμα ένα λεπτό.

Βάζουμε από μια καλή κουταλιά σε δέκα μικρά πήλινα πυρίμαχα δοχεία και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.

Τα σερβίρουμε ζεστά με μια κουταλιά γιαούρτι από πάνω.

Venus gaIaxy design cocktaiI
Σε ψηλά κολονάτα ποτήρια, βάζουμε πρώτα το σναπς, μετά τη σαμπάνια και τέλος το χυμό από ροδάκινο.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά