banner
banner
banner

Γιαούρτι ζελέ με φρούτα

Συνταγή

Γιαούρτι ζελέ με φρούτα
Υλικά

2 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
4 φύλλα ζελατίνης
4 φλ. κρέμα γάλακτος
⅔  φλ. ζάχαρη
200 γρ. διάφορα φρούτα (εκτός από φρέσκο ανανά) κομμένα σε μπαστουνάκια

banner
Εκτέλεση

Ντύνουμε ένα λεπτό σουρωτήρι με τουλουπάνι και βάζουμε μέσα το γιαούρτι. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να στραγγίσει. Βάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης σε μπολ με κρύο νερό να μουλιάσουν. Ανακατεύουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά -δεν αφήνουμε να πάρει βράση. Βγάζουμε τη ζελατίνη από το νερό στραγγιστά και τη σφίγγουμε με τα χέρια μας καλά να αποβάλει όσο γίνεται περισσότερο υγρό. Τη ρίχνουμε στο μείγμα κρέμα-ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο, λείο μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το ζελέ να γίνει χλιαρό και ρίχνουμε τα φρούτα. Μεταφέρουμε σε φόρμα που έχουμε ξεπλύνει με κρύο νερό (δεν τη σκουπίζουμε) και αφήνουμε να κρυώσει. Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 5 ώρες πριν σερβίρουμε.

A.T.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος