Υλικά
υλικά
6 ροδάκινα (ή αντίστοιχους γιαρμάδες ή νεκταρίνια ή ανάμεικτα)
ένα κομμάτι φρέσκο τζίντζερ 2 εκ. τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
3 κ.σ. φυλλαράκια μέντας (ή δυόσμου)ψιλοκομμένα
1/2 λάιμ, το χυμό
120 γρ. ζάχαρη
200 ml νερό
παρασκευή
Καθαρίζουμε τα φρούτα και τα κόβουμε σε μικρά τέταρτα.
Αν πρόκειται για νεκταρίνια, δεν τα ξεφλουδίζουμε.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κρατώντας 1 κ.σ μέντα.
Τα σιγοβράζουμε για 10'.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει τελείως και βάζουμε μέσα τα φρούτα.
Αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα και σερβίρουμε σε μπολ ή ποτήρια, γαρνίροντας με τη μέντα.