Υλικά
Υλικά (για 6 άτομα)
800 γρ. ρικότα (λευκό, μαλακό τυρί)
200 γρ. μέλι
2 ακτινίδια,1 μπανάνα,1 πορτοκάλι, 1 ροδάκινο σφιχτό,2 βερίκοκα
1 λεμόνι (το χυμό)
1/2 φλιτζ. τσ. ζάχαρη
Κανέλα (προαιρετικά)
Παρασκευή
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα φρούτα σε κυβάκια.
Τα βάζουμε σε σαλατιέρα, τα ραντίζουμε με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.
Βάζουμε στο μπλέντερ τη ρικότα με το μέλι και αναμειγνύουμε λίγα δευτερόλεπτα διακόπτοντας, ώστε να ανακατευτούν, αλλά να μην προλάβει να γίνει ένα μείγμα ομοιογενές.
Στρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 25 εκ.
ή ανάλογη φόρμα τάρτας με αρκετό βάθος, με αλουμινόχαρτο.
Αδειάζουμε μέσα το μείγμα της ρικότα, στρώνουμε την επιφάνεια, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή περισσότερο.
Μεταφέρουμε το μείγμα με το χαρτί σε μια πιατέλα και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας βγάζουμε το χαρτί.
Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα και βάζουμε στο κέντρο τη φρουτοσαλάτα, αφού τη στραγγίσουμε.
Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με ελάχιστη κανέλα.