Υλικά
500 γρ. νεκταρίνιαΥλικά
200 γρ. μαύρα κεράσια
200 γρ. βερίκοκα
100 γρ. μαύρες σταφίδες
100 γρ. goji berry
300 γρ. μέλι πορτοκαλιάς
200 ml γλυκό λευκό κρασί
1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο ξερό κόλιανδρο
½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Πλένουμε τις σταφίδες και τα goji berry και τα βάζουμε να μουλιάσουν στο κρασί.
Πλένουμε τα φρούτα, αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα κεράσια, βγάζουμε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια τους και τα χωρίζουμε στα δύο.
Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα νεκταρίνια και το τραχύ εσωτερικό μέρος και τα κόβουμε σε μέτριες φέτες και μετά κόβουμε κάθε φέτα στα δύο.
Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα βερίκοκα και τα χωρίζουμε στα δύο.
Βάζουμε όλα τα φρούτα σε μπολ.
Στραγγίζουμε τις σταφίδες και τα goji berry, κρατάμε το κρασί στην άκρη και προσθέτουμε τα ξερά φρούτα στο μπολ με τα φρέσκα φρούτα.
Ανακατεύουμε ξεχωριστά το μέλι και το κρασί που έχουμε κρατήσει, αφού πρώτα το περάσουμε από ψιλό σουρωτήρι.
Προσθέτουμε τον κόλιανδρο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε ελαφρά και την αφήνουμε στο ψυγείο 30 λεπτά πριν τη σερβίρουμε.
Α.Τ.