Follow us

Φρουτοσαλάτα με φράουλες, ζελέ από φράουλα και γλυκό κρασί

Φρουτοσαλάτα με φράουλες, ζελέ από φράουλα και γλυκό κρασί

Υλικά

Υλικά

2 φακελάκια ζελέ φράουλα

400 ml γλυκό κρασί λευκό

200 ml καυτό νερό

10 φράουλες

1 ροδάκινο*

1 μπανάνα

15 κεράσια

200 γρμ. φραμπουάζ

Φρέσκα φύλλα μέντας ή βασιλικού ή δυόσμου

5 καραμέλες χωρίς ζάχαρη με γεύση καφέ, αν θέλουμε

100 γρ. κάσιους ανάλατα, αν θέλουμε

100 γρ. μαύρες σταφίδες, αν θέλουμε

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες, χρησιμοποιώντας τη μισή ποσότητα του νερού και αντικαθιστώντας το μισό από το νερό με το γλυκό κρασί.

Αδειάζουμε το ζελέ σε ένα ρηχό ορθογώνιο ταψάκι σε ύψος 2 εκ.

και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 –5 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί εντελώς.

Όταν είναι έτοιμο το κόβουμε σε κύβους πλευράς 3 εκ.

Βάζουμε τα κάσιους σε αντικολλητικό τηγάνι και τα καβουρδίζουμε σε σιγανή φωτιά προσέχοντας να μην αρπάξουν 5 –7 λεπτά.

Τα κρατάμε στην άκρη.

Πλένουμε τις σταφίδες και τις σκουπίζουμε καλά.

Χοντροθρυμματίζουμε τις καραμέλες.

Πλένουμε τα αρωματικά βότανα (βασιλικό ή δυόσμο ή μέντα) και τα στεγνώνουμεΠλένουμε και καθαρίζουμε τα φρούτα.

Ξεκουκουτσιάζουμε τα κεράσια, κόβουμε τις φράουλες στα δύο, κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις αλείφουμε με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν, κόβουμε το ροδάκινο σε φέτες και το αλείφουμε με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.

στα δύο τα βερίκοκα και βγάζουμε το κουκούτσι.

Μοιράζουμε τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς σε φαρδιά γυάλινα μπολ ή μεγάλα γυάλινα ποτήρια με πόδι, εναλλάξ με το ζελέ.

Γαρνίρουμε με τα φρέσκα αρωματικά βότανα.

*Γενικά, μαζί με τις φράουλες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι φρούτα θέλουμε.

Τη διαφορά την κάνει η προσθήκη του ζελέ.

Α.Τ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.