2 φακελάκια ζελέ φράουλα
400 ml γλυκό κρασί λευκό
200 ml καυτό νερό
10 φράουλες
1 ροδάκινο*
1 μπανάνα
15 κεράσια
200 γρμ. φραμπουάζ
Φρέσκα φύλλα μέντας ή βασιλικού ή δυόσμου
5 καραμέλες χωρίς ζάχαρη με γεύση καφέ, αν θέλουμε
100 γρ. κάσιους ανάλατα, αν θέλουμε
100 γρ. μαύρες σταφίδες, αν θέλουμε
Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες, χρησιμοποιώντας τη μισή ποσότητα του νερού και αντικαθιστώντας το μισό από το νερό με το γλυκό κρασί. Αδειάζουμε το ζελέ σε ένα ρηχό ορθογώνιο ταψάκι σε ύψος 2 εκ. και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 –5 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί εντελώς. Όταν είναι έτοιμο το κόβουμε σε κύβους πλευράς 3 εκ.
Βάζουμε τα κάσιους σε αντικολλητικό τηγάνι και τα καβουρδίζουμε σε σιγανή φωτιά προσέχοντας να μην αρπάξουν 5 –7 λεπτά. Τα κρατάμε στην άκρη. Πλένουμε τις σταφίδες και τις σκουπίζουμε καλά. Χοντροθρυμματίζουμε τις καραμέλες. Πλένουμε τα αρωματικά βότανα (βασιλικό ή δυόσμο ή μέντα) και τα στεγνώνουμε
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρούτα. Ξεκουκουτσιάζουμε τα κεράσια, κόβουμε τις φράουλες στα δύο, κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις αλείφουμε με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν, κόβουμε το ροδάκινο σε φέτες και το αλείφουμε με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν. στα δύο τα βερίκοκα και βγάζουμε το κουκούτσι. Μοιράζουμε τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς σε φαρδιά γυάλινα μπολ ή μεγάλα γυάλινα ποτήρια με πόδι, εναλλάξ με το ζελέ. Γαρνίρουμε με τα φρέσκα αρωματικά βότανα.
*Γενικά, μαζί με τις φράουλες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι φρούτα θέλουμε. Τη διαφορά την κάνει η προσθήκη του ζελέ.
Α.Τ.