banner
banner

Φρούτα στη σχάρα με σάλτσα από γιαούρτι και μαστίχα

Συνταγή

Φρούτα στη σχάρα με σάλτσα από γιαούρτι και μαστίχα
Υλικά

Φρούτα διάφορα, ώριμα, αλλά με σφιχτή σάρκα, π.χ. ροδάκινα, αχλάδια, ανανάς, βερίκοκα, νεκταρίνια, βανίλιες κ.λπ.

Για τη μαρινάδα
1/2 φλιτζ. τσ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
3 κ.σ. χυμός λεμονιού
2 κ.σ. μέλι

Για τη σάλτσα
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι (προαιρετικώς)
-διπλασιάζουμε τις ποσότητες, ανάλογα με τα φρούτα μας-
(σημ.: αντικαθιστούμε τη μαστίχα με 1 κ.κ. κανέλα σκόνη)

banner
Παρασκευή

Πλένουμε τα φρούτα και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια ή στη μέση. Σε μια σαλατιέρα χτυπάμε το βούτυρο με το λεμόνι και το μέλι και ανακατεύουμε μέσα τα φρούτα. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν 30 λεπτά. Τα βάζουμε σε καθαρή, λαδωμένη σχάρα που έχει κάψει καλά, για να μην κολλήσουν, από την πλευρά με τη φλούδα. Θέλουν μέτρια φωτιά και πολύ λίγο ψήσιμο, για να παραμείνει η σάρκα τους κρουστή. Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν και έχουν καραμελώσει εξωτερικά, τα βγάζουμε. Για τη σάλτσα, αναμειγνύουμε καλά τα υλικά και τη βάζουμε στο ψυγείο.


Σημ.: Τα φρούτα σερβίρονται και σκέτα, με λίγη κανέλα.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος