Υλικά
Υλικά
Φρούτα διάφορα, ώριμα, αλλά με σφιχτή σάρκα, π.χ. ροδάκινα, αχλάδια, ανανάς, βερίκοκα, νεκταρίνια, βανίλιες κ.λπ.
Για τη μαρινάδα
1/2 φλιτζ. τσ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
3 κ.σ. χυμός λεμονιού
2 κ.σ. μέλι
Για τη σάλτσα
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι (προαιρετικώς)
-διπλασιάζουμε τις ποσότητες, ανάλογα με τα φρούτα μας-
(σημ.: αντικαθιστούμε τη μαστίχα με 1 κ.κ. κανέλα σκόνη)
Παρασκευή
Πλένουμε τα φρούτα και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια ή στη μέση.
Σε μια σαλατιέρα χτυπάμε το βούτυρο με το λεμόνι και το μέλι και ανακατεύουμε μέσα τα φρούτα.
Τα αφήνουμε να μαριναριστούν 30 λεπτά.
Τα βάζουμε σε καθαρή, λαδωμένη σχάρα που έχει κάψει καλά, για να μην κολλήσουν, από την πλευρά με τη φλούδα.
Θέλουν μέτρια φωτιά και πολύ λίγο ψήσιμο, για να παραμείνει η σάρκα τους κρουστή.
Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν και έχουν καραμελώσει εξωτερικά, τα βγάζουμε.
Για τη σάλτσα, αναμειγνύουμε καλά τα υλικά και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Σημ.: Τα φρούτα σερβίρονται και σκέτα, με λίγη κανέλα.