banner
banner
banner

Φρέσκα σύκα σε φαγητά και γλυκά

Άρτεμις Τζίτζη Άρτεμις Τζίτζη Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2015

Φρέσκα σύκα σε φαγητά και γλυκά

Ένα φρούτο για βασιλιάδες, γλυκό και τρυφερό, τυλίγεται στον αφροδισιακό μύθο που του δίνει η ομοιότητά του με τα γεννητικά όργανα του αρσενικού και κυριαρχεί σε δύο εποχές, στο καλοκαιρινό peak του ερωτικού Αύγουστου και σε ολόκληρο τον πρωτοφθινοπωρινό μήνα Σεπτέμβριο. Μαύρα ή λευκά, μεγάλα ή μικρά, καλλιεργημένα ή άγρια,  όσο κι αν ακούγεται περίεργο, υπάρχουν πάνω από 700 (!) ποικιλίες σύκων, με πιο διαδεδομένες στην Ελλάδα τα σύκα της Κύμης και τα μαύρα και λευκά βασιλικά σύκα. Αν και τίποτα δεν συγκρίνεται με τα σύκα που έχουν μαζευτεί πρωί -πρωί και είναι ακόμα δροσερά από τη νύχτα, τα φρέσκα σύκα μπορούν να παίξουν θαυμάσια τόσο στο τερέν της ζαχαροπλαστικής  (κυρίως) όσο και στην αρένα των φαγητών –μια πιο σπάνια χρήση, που προσφέρει όμως πλούσια γεύση και βαθιά νοστιμιά. 

banner


Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος